Verstappent műszaki hiba hátráltatta, de nem aggódik

Fotó: Pirelli
Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain. Tuesday 27 February 2018. World Copyright: Mark Sutton/LAT Images ref: Digital Image DSC_1985 Max Verstappen, Red Bull

Műszaki hiba miatt nem tudott sokat körözni kedden délelőtt Max Verstappen, a holland pilóta mégis elégedetten nyugtázta a második barcelonai tesztnapot.

A Red Bull versenyzője 67 kört tett meg a katalán ringen, délelőtt azonban üzemanyagszivárgás miatt sok időt a garázsban töltött.

Verstappen azt mondja, ennek ellenére nem csalódott, hiszen a hűvös időjárás miatt a riválisok sem sokat köröztek, ráadásul pozitívak az érzései az RB14-es modellel kapcsolatban.

„Az első benyomásaim az autóval kapcsolatban pozitívak” – mondta az ifjú versenyző, aki a Pirell közepes keverékű abroncsaival érte el legjobbját, mely a 4. helyre volt elegendő.

„Természetesen még nagyon korán van, de kezdetnek nem rossz. Az igazság az, hogy szerintem nem veszítettünk túl sok területet délelőtt, mivel a pálya egyébként is elég szegényes állapotban volt. Persze nem volt ideális a dolog, de le kellett ellenőriznünk, hogy minden rendben van-e, és ez némi időbe telt.”

„Délután nagyjából elvégeztük azt, amit szerettünk volna, kipróbáltunk néhány dolgot az autón. Elég hűvös volt, ezért nehéz volt váltani a gumikkal. Ha az ember kihajt a bokszból, padlógázzal kell nyomnia, hogy megtartsa a hőmérsékletet, és aztán körről körre gyorsul – ennyire hideg volt. Eléggé megnehezítette ez a dolgokat, de összességében pozitív napunk volt.”

Verstappen tesztnapja képekben

 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS