Verstappent nem aggasztják a Ferrari vadonatúj fejlesztései - F1VILÁG.HU

Verstappent nem aggasztják a Ferrari vadonatúj fejlesztései

HIRDETÉS
Egyáltalán nem aggódik a Ferrari vadonatúj fejlesztése miatt a Forma-1 világbajnoki címvédője, Max Verstappen. A holland pontosan tudja, sok múlik a hatékonyságon, márpedig ezen a téren a Red Bull az egyik, ha nem a legjobb a mezőnyben.
BARCELONA, SPAIN - MAY 19: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 19, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok számára döcögősen indult az idény, hiszen Verstappenéket számos műszaki probléma hátráltatta. Az elmúlt időszak mégis parádésan alakult a világbajnok számára, hiszen Imolában és Miamiban is nyerni tudott, így 19 pontra megközelítette a tabellán élen álló Charles Leclerc-t.

Miközben azonban a Ferrari eddig semmiféle fejlesztést nem vitt pályára, a Red Bull több újítást bevetett az elmúlt versenyeken. A Scuderia a hétvégi Spanyol Nagydíjon élesíti idei első fejlesztési csomagját, amitől természetesen sokat várnak Maranellóban. Verstappen viszont nem aggódik, mert pontosan tudja, ők is sokat javulhatnak.

„Bőven van még a tankban! Mindig vannak dolgok, amiket csinálhatunk jobban, és azt gondolom, számunkra jelenleg a lényeg a megbízhatóság, szóval megpróbálunk először ezen felülkerekedni” – mondta a világbajnoki címvédő Barcelonában. „Azt gondolom, egy olyan csapatunk van, mely nagyon jól dolgozik a pályán, mint ahogy a gyárban is. Nagyon hatékonyan, és ez természetesen a költségplafon miatt nagyon fontos. Azt hiszem, határozottan mi vagyunk az egyik legjobb csapat a mezőnyben ezen a téren.”

„Arra számítok, hogy itt is jól fogunk szerepelni, de persze várnunk kell, és majd meglátjuk, mivel érkezett a többi csapat. Elég nyugodt vagyok. Hosszú a szezon, és tudom, hogy minden a fejlesztésekről szól majd. Szóval lépésről lépésre kell haladnunk minden versenyen.”

Verstappen idén több alkalommal is összecsapott már Leclerc-rel, és mivel a két versenyző gyerekkoruk óta ismeri egymást, megvan a kölcsönös tisztelet egymás között. A vb-címvédő kiemelte azt is, örül annak, hogy a Ferrari ellen harcolhatnak idén.

„Nagyon élveztem a tavalyi küzdelmeket is, akárcsak az ideieket. Csupán más csapat ellen vívjuk, ami szerintem jó a Forma-1-nek. Élvezem. Persze jóval régebb óta ismerem Charles-t, mint Lewist. És nagy a tisztelet a két csapat között is – nem csupán a két pilóta között. Oda tudunk menni egymáshoz, és tudjuk azt mondani, hogy ’ezúttal jobban dolgoztatok nálunk’, és ők is megteszik ugyanezt.”

„Persze mindig próbáljátok legyőzni egymást, de amikor veszítesz, az is motiválja a csapatot, próbálsz erősebben visszatérni. Nagyon remélem, hogy a szezon további része is ilyen lesz. Szerintem a Forma-1 számára is jó hír, hogy a Ferrari visszatért a csúcsra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!