Friss hírek

Verstappent nem is hívták, amikor a bokszba hajtott

Nem hívták ki Max Verstappent a bokszba, a holland pilóta egy félreértés miatt maga döntött úgy, hogy megejti kerékcseréjét – ezért sikerült meglehetősen lassúra, 4 másodpercesre a fiatal pilóta bokszkiállása a vasárnapi Spanyol Nagydíjon.

Verstappen a futam 24 körében az élről állt ki a bokszba, és már a közvetítés során látszott, a Red Bull szerelői nem álltak készen a kerékcserére. Végül egész jól megmentették a helyzetet, hiszen a holland mindössze egy-két másodpercet veszített.

A fiatal pilóta már a futam után is elárult annyit, hogy egy félreértés miatt érkezett korábban a bokszba, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig a leintést követően kifejtette, Verstappent nem hívták, maga döntött úgy, hogy kimegy kereket cserélni.

„Magától jött be. Szóval nem számítottunk rá, ezért nem álltak készen a bokszutcában. És ezért volt hosszabb 1 másodperccel a kiállás” – magyarázta Horner.

„Szerintem a srácok fenomenális munkát végeztek azzal, hogy ilyen gyorsan összekapták magukat. És kevés időt veszítettük, így meg tudtuk tartani a pályapozíciónkat. Szóval remekül megmentettük a helyzetet.”

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko további részleteket is elárult: azt mondta, Verstappen versenymérnökének egy üzenetét értette félre.

„Félreértés volt” – mondta a szakember. „A versenymérnök azt mondta, ’következő kör’. Verstappen azt gondolta, hogy ’ez’ a kör lesz az, valahogy félreértette.”

„Később csak az az esélyünk maradt, hogy ameddig csak lehet, elmegyünk a gumikkal. De aztán nyilvánvalóvá vált, hogy nem fog működni, szóval igazából a leggyorsabb kör a végén csak kármentés volt.”

A Red Bullnál egyébként azt várták, a Mercedes reagálni fog Verstappen lassú kerékcseréjére, és kihívja Hamiltont a következő körben, a németek azonban még néhány kör erejéig kint tartották az angolt.

„Visszaszereztük a pozíciónkat a pályán, de egész egyszerűen úgy tűnt, gyorsabb autójuk volt ezúttal. Nem koptak az abroncsaik, és szorosan tudtak követni minket, ami minden lehetőséget megadott számukra.”

„Nem úgy tűnt, hogy azzal a taktikával meg fogják előzni Maxot, úgyhogy semmi vesztenivalójuk nem volt azzal, hogy előrántják a pisztolyt, és elkezdenek tiszta pályán autózni. És szépen bejött nekik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!