Verstappent nem lepte meg, hogy szorosabb lett az F1-es mezőny, miután mindenki elkezdte a Red Bullt másolni - F1VILÁG.HU

Verstappent nem lepte meg, hogy szorosabb lett az F1-es mezőny, miután mindenki elkezdte a Red Bullt másolni

HIRDETÉS
A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen szerint egyáltalán nem meglepő, hogy a 2023-as szezonra szorosabb lett a Forma-1 mezőnye, hiszen mindenki elkezdte másolni a tavalyi évben domináló osztrák istálló versenyautóját.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 05: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive on the grid during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 05, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Red Bull elképesztő szezont teljesített az elmúlt idényben az F1-ben: Verstappen révén az egyéni világbajnoki címet, illetve a konstruktőri trófeát is bezsebelte a csapat. A Bahreini Nagydíj időmérőjének első szakaszában viszont a teljes mezőny 1,2 másodpercen belül volt, ami jól mutatja, hogy alapvetően szorosabb lett a küzdelem a Forma-1-ben, még ha a vasárnapi verseny látszólag a Red Bull dominanciájáról szólt is.

Verstappen szerint pedig ez annak köszönhető, hogy néhány csapat ugyanazt a tervezési filozófiát kezdte el követni autójával, mint amit a Red Bull, vagy éppen a Ferrari alkalmazott.

„Nem igazán meglepő a dolog. Ha megnézzük a legtöbb autót, mindenki másolta egymást, az évek során mindenki okosabb lesz amúgy is ugyanazon szabályrendszerben” – mondta a holland. „Ha pedig megnézed azt az egyetlen autót, ami egész évben különösen jól szerepelt, akkor megpróbálsz lemásolni dolgokat – ezért is természetes, hogy mindenki közelebb került a másikhoz, és alapvetően mindenki egy kicsit jobban érti az autóját.”

A két Red Bull mögött Bahreinben Fernando Alonso ért célba az Aston Martinnal, a spanyol pilótát pedig megkérdezték arról, vajon a remek szereplés, illetve a szorosabb mezőny annak köszönhető-e, hogy az új technikai szabályok, illetve a költségplafon bevezetése elérték-e céljukat, vagy pedig szimplán annak, hogy az Aston Martin remek munkát végzett, a kétszeres világbajnok így felelt: „Nem, nem hiszem. Azt gondolom, fontos, hogy megfelelő víziód, és olyan ambíciód legyen, mint Lawrence Strollnak, illetve a mi vezetőségünknek és menedzsmentünknek.”

„A lehetőségek ugyanis mindenki számára adottak, de úgy tűnik, hogy csak egyetlen csapat hajlandó mindent megtenni a győzelemért. És én büszke vagyok, hogy a része lehetek ennek a szervezetnek.”

Verstappen ezen gondolkodással egyébként egyetért: „Nem számít, hogy az előző szabályrendszerről van-e, szó, vagy a mostaniról. Ha megfelelő emberek vannak a helyükön, és tényleg győzni akarnak, és megfelelő szakembereket szerződtetnek, bármi lehetséges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!