Verstappent nem sokkolta Hamilton időmérős remeklése - F1VILÁG.HU

Verstappent nem sokkolta Hamilton időmérős remeklése

HIRDETÉS
Nem érte váratlanul Lewis Hamilton időmérős remeklése a világbajnoki pontverseny éllovasát, Max Verstappent. A holland azt mondja, várható volt, hogy az új motorral riválisa erősebb lesz.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 12, 2021 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)

A hétszeres világbajnok jelentős, bő 4 tizedmásodperces előnnyel nyerte a Forma-1-es Brazil Nagydíj pénteki időmérő edzését, így ő rajtolhat majd az élről a szombati sprintkvalifikáción.

Verstappen a 2. leggyorsabb volt pénteken, elmondása szerint pedig egyáltalán nem csalódott, és nem is lepte meg Hamiltonék teljesítménye.

„Amikor új motort építenek be, egy kicsit több motorerővel is rendelkeznek a hétvégére, szóval nem sokkolt nagyon a dolog” – mondta a holland.

„Örülök, hogy meglett a 2. hely. Jó rajtpozíció ez. Természetesen az ember mindig közelebb akar lenni, de olykor reálisan kell látni a helyzetet, és ebben ma nem volt több.”

„A sprintfutamon nyilván nem sok pontot lehet gyűjteni. Szóval remélem, hogy jól sikerül az első kör, és aztán majd meglátjuk. A legfontosabb viszont a vasárnapi verseny lesz.”

Verstappen szerint a Red Bull autója vasárnap teljesen másképp viselkedik majd, mivel „sokkal melegebb lesz”.

„Ez megváltoztatja az autó viselkedését is, úgyhogy majd meglátjuk” – mondta a holland.

Hamilton a motorcsere miatt 5 rajthelyes büntetést kap majd a vasárnapi versenyre, így legjobb esetben is csak a 6. pozícióból indulhat.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!