Verstappent nem vigasztalja Leclerc rajtbüntetése - F1VILÁG.HU

Verstappent nem vigasztalja Leclerc rajtbüntetése

HIRDETÉS
Nem tehet mást, tovább kell lépnie a múlt hétvégi Szahíri Nagydíjon történteken Max Verstappennek. A holland pilóta csalódott, hogy már a nyitókörben kiesett, ám szeretné jó eredménnyel zárni a 2020-as évet.
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 28: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 28, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen jó eséllyel pályázott a dobogóra a második bahreini versenyen, ám már a nyitókörben a gumifalban találta magát, miután a mellőle rajtoló Charls Leclerc a 4-es kanyarban elfékezte magát, és nekiütközött Sergio Perez autójának.

Verstappen azt mondja, a rajt után mindenki annyira agresszív volt, hogy neki folyamatosan arra kellett figyelnie, hogy ne ütközzön össze valakivel. A hollandot éppen ezért nem vigasztalja, hogy Leclerc a szezonzárón 3 rajthelyes büntetést kap.

„Frusztráló, ami történt, mert gyors autónk volt, én pedig nagyon vártam, hogy egy jó versenyt fussak a csapatnak” – mondta a holland pilóta.

„A nyitókörben három alkalommal kellett megpróbálnom elkerülni egy ütközést, de mindenki nagyon agresszívnek tűnt, és nem sok mindent tehettem.”

„Versenyzőként tisztelem Charles-t, és ezek a dolgok mindannyiunkkal megtörténnek olykor, de tönkretették a versenyemet, ami a csapatnak sem jó, hiszen ők is megérdemeltek egy jó eredményt.”

„A rajtbüntetés a következő futamra nem jelent sokat, hiszen nem tudunk változtatni az eredményen, de előfordulnak ilyenek, mindannyian továbblépünk.”

Verstappen azt mondja, várja már a hétvégi versenyt, hiszen szeretne visszavágni – és reményei szerint kellőképp versenyképesek is lesznek majd.

„Várom már az Abu Dhabi Nagydíjat, kedvelem ezt a pályát” – mondta.

„A rövid, néhány kanyaros pálya után jó lesz visszatérni egy szokványosabb pályára, ahol 21 kanyar van. Tavaly a 2. helyen végeztünk itt, és nincs mit veszítenünk ezen a hétvégén, szóval mindent beleadunk.”

Hirdetés

„Őrült szezon volt az idei, és most egy utolsó futam következik Abu Dhabiban, szerintem számos csapattag készen áll már a pihenőre.”

„Az emberek sokszor kérdezik, mennyire kemény év ez a versenyzők számára, de az igazság az, hogy a csapat számára a legkeményebb, hiszen ők korábban elutaznak, mint mi, és fel kell készíteniük mindent, mielőtt mi megérkezünk.”

„Nagyon intenzív volt ez az év számukra, és bár mindannyian imádjuk a versenyzést, mindenki várja már, hogy a családjával legyen, és élvezzen egy kis pihenőt.”

Verstappen hozzátette, nem igazán foglalkoztatja az, hogy a 2., vagy 3. helyen végez-e az egyéni összetettben.

„Habár számomra nincs különbség aközött, hogy a 2., vagy 3. helyen végzek-e a bajnokságban, természetesen hajtunk majd egy újabb győzelemre. Amennyire a csapat nyomja – ami látszik a fejlesztésekből és a leggyorsabb kerékcserékből is –, úgy természetesen én is nyomni fogom!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!