Friss hírek

Verstappent nem vigasztalja Leclerc rajtbüntetése

Nem tehet mást, tovább kell lépnie a múlt hétvégi Szahíri Nagydíjon történteken Max Verstappennek. A holland pilóta csalódott, hogy már a nyitókörben kiesett, ám szeretné jó eredménnyel zárni a 2020-as évet.

Verstappen jó eséllyel pályázott a dobogóra a második bahreini versenyen, ám már a nyitókörben a gumifalban találta magát, miután a mellőle rajtoló Charls Leclerc a 4-es kanyarban elfékezte magát, és nekiütközött Sergio Perez autójának.

Verstappen azt mondja, a rajt után mindenki annyira agresszív volt, hogy neki folyamatosan arra kellett figyelnie, hogy ne ütközzön össze valakivel. A hollandot éppen ezért nem vigasztalja, hogy Leclerc a szezonzárón 3 rajthelyes büntetést kap.

„Frusztráló, ami történt, mert gyors autónk volt, én pedig nagyon vártam, hogy egy jó versenyt fussak a csapatnak” – mondta a holland pilóta.

„A nyitókörben három alkalommal kellett megpróbálnom elkerülni egy ütközést, de mindenki nagyon agresszívnek tűnt, és nem sok mindent tehettem.”

„Versenyzőként tisztelem Charles-t, és ezek a dolgok mindannyiunkkal megtörténnek olykor, de tönkretették a versenyemet, ami a csapatnak sem jó, hiszen ők is megérdemeltek egy jó eredményt.”

„A rajtbüntetés a következő futamra nem jelent sokat, hiszen nem tudunk változtatni az eredményen, de előfordulnak ilyenek, mindannyian továbblépünk.”

Verstappen azt mondja, várja már a hétvégi versenyt, hiszen szeretne visszavágni – és reményei szerint kellőképp versenyképesek is lesznek majd.

„Várom már az Abu Dhabi Nagydíjat, kedvelem ezt a pályát” – mondta.

„A rövid, néhány kanyaros pálya után jó lesz visszatérni egy szokványosabb pályára, ahol 21 kanyar van. Tavaly a 2. helyen végeztünk itt, és nincs mit veszítenünk ezen a hétvégén, szóval mindent beleadunk.”

„Őrült szezon volt az idei, és most egy utolsó futam következik Abu Dhabiban, szerintem számos csapattag készen áll már a pihenőre.”

„Az emberek sokszor kérdezik, mennyire kemény év ez a versenyzők számára, de az igazság az, hogy a csapat számára a legkeményebb, hiszen ők korábban elutaznak, mint mi, és fel kell készíteniük mindent, mielőtt mi megérkezünk.”

„Nagyon intenzív volt ez az év számukra, és bár mindannyian imádjuk a versenyzést, mindenki várja már, hogy a családjával legyen, és élvezzen egy kis pihenőt.”

Verstappen hozzátette, nem igazán foglalkoztatja az, hogy a 2., vagy 3. helyen végez-e az egyéni összetettben.

„Habár számomra nincs különbség aközött, hogy a 2., vagy 3. helyen végzek-e a bajnokságban, természetesen hajtunk majd egy újabb győzelemre. Amennyire a csapat nyomja – ami látszik a fejlesztésekből és a leggyorsabb kerékcserékből is –, úgy természetesen én is nyomni fogom!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!