Vesti vezet Hamilton helyett az abu dhabi nyitóedzésen - F1VILÁG.HU

Vesti vezet Hamilton helyett az abu dhabi nyitóedzésen

Abu Dhabiban újra vezetheti majd a Mercedes Forma-1-es versenyautóját Frederik Vesti — erősítette meg a német istálló hétfőn, hivatalos közleményben. Az ifjú versenyző a nyitóedzésen Lewis Hamilton helyett vezet majd.

A 21 esztendős dán versenyző a Mexikói Nagydíj első szabadedzésén már lehetőséget kapott a csapattól arra, hogy a W14-es kódjelű versenyautó volánja mögé pattanjon, akkor George Russell helyett körözhetett. Vesti most másodszor is lehetőséget kap a Mercedestől, hiszen a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj nyitóedzésén Lewis Hamilton Mercedesét terelgetheti majd. Sőt, a fiatal pilóta az Abu Dhabi Nagydíjat követő fiatal versenyzők tesztjén egy teljes napon át vezetheti a W14-es, akárcsak tavaly, a Mercedes W13-asát.

Vesti jelenleg második szezonját tölti a Forma-2-es sorozatban, és jelenleg az összetett pontverseny második helyét foglalja el négy győzelemmel és három további dobogós eredménnyel. A bajnokság utolsó fordulóját egyébként Abu Dhabiban tartják majd a hétvégén.

„Az, hogy az abu dhabi nyitóedzésen vezethetek, egy újabb lépés pályafutásomban” — fogalmazott Vesti, aki 2021 óta tagja a Mercedes juniorprogramjának. „Nagy pillanat volt, amikor Mexikóban először kaptam lehetőséget hivatalos F1-es hétvégén. Rengeteget tanultam, és nagyszerű volt segíteni a csapatot, és együtt dolgozni Lewisszal és George-dzsal.”

„Várom már, hogy Abu Dhabiban építsek erre a tapasztalatra. A pályát remekül ismerem, ez pedig kétségkívül megkönnyíti majd a dolgom abban, hogy felvegyem a tempót az egyórás edzésen. Izgatottan ülök vissza a W14-es volánja mögé a nyitóedzésen, majd a szezonzáró teszten. Szeretnék nagy köszönetet mondani a csapatnak ezért a lehetőségért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!