Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Vész esetére megtartja idei motorját a Honda

F1 Grand Prix of Japan - Practice
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 06: Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso drives in the (10) Scuderia Toro Rosso STR12 on track during practice for the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 6, 2017 in Suzuka. (Photo by Lars Baron/Getty Images) JapaneseGP2017

A 2018-as évadra is elérhető marad majd a Honda idei V6-os erőforrása, ha az új konfigurációval esetleg problémák lennének.

A japán gyártó a 2017-es idényt megelőzően jelentősen áttervezte hibrid erőforrását, az olajrendszer problémái miatt azonban hátrányból vágott neki a szezonnak, a McLarennel való partnersége pedig véget ért nemrég.

A Honda így 2018-ban már a Toro Rosso beszállítójaként folytatja, az idei motorkoncepción azonban nem változtat, ehelyett inkább továbbfejleszti azt.

Mindez azt jelenti, hogy a 2017-ben használt változat rendelkezésre áll majd, ha esetleg az új verzióval megbízhatósági problémák támadnak.

„Nagy segítség, hogy marad a jelenlegi koncepció” – mondta Haszegava Juszuke, aki december utolsó napján hivatalosan távozik a Honda F1-es programjának éléről.

A szakember a Motorsport.com-nak hozzátette: „Jobb teljesítményre és megbízhatóságra lesz szükségünk. És az ezúttal, az év ezen szakaszában sokkal jobb.”

„Még nem döntöttünk a végleges jövő évi specifikációról, de legalább van egy vészterv, mégpedig az idei motor. Meggyőződésem, hogy jó formában kezdjük a következő évet.”

„A 2016-os idény után módosítottunk a motorkoncepción. Nem kétséges, hogy ez szükséges fejlesztés volt. Úgy gondoljuk, hogy ez volt a helyes irány. A legfőbb probléma, hogy nem fejeztük be a motort időben, nem voltunk készen a téli tesztekre. Habár jó dolgokkal próbálkoztunk, több időre lett volna szükségünk, hogy befejezzük.”

Haszegava – kinek feladatait Aszaki Jaszuaki és Tanabi Tojoharu veszi át – biztos benne, a Honda jelenlegi koncepciója képes lesz felvenni a versenyt a riválisokéval.

„Majdnem ugyanazt a koncepciót választottuk, mint más gyártók, ezért ebből a szempontból nem látom okát annak, miért ne zárkózhatnánk fel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS