Veszélybe kerül Binotto állása a nyári szünetben? - F1VILÁG.HU

Veszélybe kerül Binotto állása a nyári szünetben?

Komoly veszélybe kerülhet Mattia Binotto pozíciója a Ferrari csapatánál – véli a korábbi Forma-1-es versenyző, Ralf Schumacher.

A múlt hétvégi Magyar Nagydíjon a maranellóiak jó eséllyel pályáztak a győzelemre: Carlos Sainz a 2., Charles Leclerc pedig a 3. pozícióból indulhatott, míg a rajtelsőséget George Russell szerezte meg nagy meglepetésre. A Ferrari előtt kiváló lehetőség kínálkozott, hiszen a nagy rivális Red Bull versenyautói csak a középmezőnyből startoltak.

A verseny egy ideig jól alakult a Scuderia számára, Leclerc az élre is tudott kerülni, a Ferrari azonban súlyos taktikai hibát vétett, amikor a negyedik helyről a bokszba hajtó Max Verstappenre reagálva kerékcserére hívta a monacóit, autójára pedig a kemény keverékű gumikat szerelte fel.

A versenyt végül a 10. helyről startoló Verstappen nyerte meg, Leclerc pedig csak a 6. pozícióban futott be. Mattia Binotto a futam után elismerte, hibáztak Leclerc stratégiájával, ugyanakkor azt mondja, nem gondolja úgy, hogy változtatásokra van szükség a Ferrari háza táján.

A német Sky Sport F1 szakértőjeként tevékenykedő Ralf Schumacher viszont úgy látja, Binotto helye veszélybe kerülhet.

„Én két személy állását látom jelenleg veszélyben: Danielét [Ricciardo] és Mattiáét [Binotto].”

„Ha abban az ajándékban részesülsz, hogy a világbajnoki címért harcolhatsz a Ferrarival, és eldobod magadtól ilyen gondatlanul, akkor nehézzé válthat a helyzeted. Szóval én úgy látom, veszélyben lesz a pozíciója a nyári szünetben. Túl sok apró dolog van, ami rossz irányba megy, és túl sok technikai probléma.”

Schumacher számára érthetetlenek a Ferrari stratégiai döntései: nem érti, miért rkaták fel Leclerc autójára a kemény keverékű abroncsokat, ami miatt aztán később egy harmadik kerékcserét is be kellett iktatni a monacóinak.

„Leclerc utolsó kiállása számomra érthetetlen. Kétlem, hogy a Red Bull számított a segítségre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!