Veszélyben a Vietnámi Nagydíj? Visszavonták az olaszok vízummentességét! - F1VILÁG.HU

Veszélyben a Vietnámi Nagydíj? Visszavonták az olaszok vízummentességét!

A továbbiakban nem kapnak vízummentességet az olasz állampolgárok Vietnámban – jelentette hétfőn a vietnámi külügyminiszter. A döntés tovább nehezíti a Forma-1-es mezőny dolgát.

A királykategória 2020-as szezonját jövő hétvégén veszi kezdetét az ausztráliai Melbourne-ben, egy hétre rá pedig a tervek szerint Bahreinben vendégszerepel a mezőny. A Forma-1 csapatai és versenyzői eztán Vietnám felé vennék az irányt, az ország történetének első F1-es futamát tartanák itt április 5-én.

A vietnámi kormány azonban hétfőn bejelentette, a koronavírus miatt az olasz állampolgárok vízummentességét, melyet még 2015-ben vezetett be maximum 15 napos időtartamra.

 

Jelenleg két Forma-1-es istálló, a Ferrari és az AlphaTauri rendelkezik olaszországi székhellyel, értelemszerűen ezen csapatok többségét olaszok alkotják, akárcsak a száguldó cirkusz gumiszállítója, a Pirelli szakembergárdáját.

Egyelőre sem az érintett csapatok, sem a Forma-1 vezetősége, sem pedig a Vietnámi Nagydíj szervezői nem reagáltak a kormány döntésére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Veszélyben a Vietnámi Nagydíj? Visszavonták az olaszok vízummentességét!
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!
Sainz frusztrált: A tempónk megvolt egy jobb eredményhez
Verstappen: Ez kemény menet volt, de ilyen Monaco

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!