Veszélyben a Williams melbourne-i versenye

Fotó: Williams
Fotó: Williams
Nehezen indult a 2019-es Forma-1-es idény a Williams számára – brit istálló a tesztidőszak után végigszenvedte az Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapját, illetve a szombati szabadedzést is. Veszélybe kerülhet a csapat melbourne-i indulása?

George Russell és Robert Kubica ugyanis a tréningeken nagyon közel volt a 107 százalékos szintidőhöz – ennek elérése kell ahhoz az időmérőn, hogy a versenyzők rajthoz állhassanak a vasárnapi versenyen.

Amikor a Williams újoncát, George Russellt erről kérdezték, a brit így felelt: „Én az autót vezetem, nem viszek magammal számológépet…”

„Nyilván nem a legjobb a helyzet. Messze le vagyunk maradva.”

Kubica pénteken elárulta, mivel olyan kevés tartalékalkatrészük van, csapata arra kérte őt, hogy ne nagyon használja a pálya kerékvetőit.

„Sajnos nincs sok tartalékalkatrészünk, de a legtöbbet hozzuk ki abból, amink van. Az autót nagyon nehéz vezetni.”

Ha a 7 órai időmérőn a Williams autói nem tudják teljesíteni a 107 százalékos szintidőt, az FIA még mindig rajtengedélyt adhat a csapatnak. Ilyenkor a szabadedzésen elért eredményeket vehetik alapul, bár ezt a megoldást rendre akkor alkalmazzák, ha valaki valamiféle vis-maior probléma miatt nem tud kvalifikálni a másnapi versenyre.

Frissítés (07:20): George Russell a 19., Robert Kubica pedig a 20. helyen végzett a melbourne-i időmérő első szakaszában 1 perc 24,360 másodperces, illetve 1 perc 26,067 másodperces idővel. Mivel a 107 százalékos szintidő 1 perc 27,758 másodperc, mindketten rajthoz állhatnak a vasárnapi versenyen.

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!