Veszélyben Albon 5. helye? Reagált a Red Bull a vizsgálatra

BUDAPEST, HUNGARY - JULY 19: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 makes a pitstop during the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 19, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-24P7HG6D92111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Egyelőre még nem biztos Alexander Albon és a Red Bull Magyar Nagydíjon elért 5. helye – a thai pilótát vizsgálják a versenybírák.

Már a versenyen vizsgálni kezdték Alexander Albont, amiért szerelői a versenyt megelőzően „mesterséges módon szárították a rajtkockát”, a szabályok értelmében pedig ezt nem tehetnék meg. 

Jo Bauer, az FIA technikai delegáltja állítólag többször figyelmeztette a Red Bull szerelőit a rajtot megelőzően, hogy ezt ne tegyék. Christian Horner a felvételeket látva a Skynak úgy nyilatkozott, szerinte ezzel „nincs probléma”.

„A lombfúvókat az autó hűtésére használjuk. Meglepődtem. Úgy tűnik, valaki panaszkodott, de számomra a rajtkocka vizesnek tűnt” – mondta Horner.

Alex Albon elmondta, ő egyáltalán nem foglalkozik ezzel: „Én nem gondolkodom ezen. Ha ez egy manőver miatt lenne, amiért felelős vagyok, akkor inkább  foglalkoznék vele.” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!