Friss hírek

Veszélyben az Amerikai Nagydíj jövője

Nem túl biztató a Forma-1-es Amerikai Nagydíj jövője – nyilatkozta a versenynek mindezidáig otthont adó Circuit of the Americas elnöke, Bobby Epstein.


Nem túl biztató a Forma-1-es Amerikai Nagydíj jövője – nyilatkozta a versenynek mindezidáig otthont adó Circuit of the Americas elnöke, Bobby Epstein.

Az austini versenypálya 2012-ben debütált az F1-es naptárban, Texas kormányától pedig a szervezők évi 25 millió dollárt kapnak a verseny rendezésére.

Hirdetés
 

Miután azonban az állam új kormányzót kapott, úgy tűnik, változik az álláspont a verseny gazdasági hatásaival kapcsolatban.

A texasi politikai hatalom szerint az F1-es verseny rendezése valójában 20 százalékkal kevesebbet ér az államnak, mint korábban gondolták, ezért a továbbiakban csak 19,5 millió dollárral támogatják a verseny rendezését.

„Aggódom a jövő miatt” – vallotta be Bobby Epstein, az austini versenypálya elnöke.

„Nem tudtuk, hogy meg fogják változtatni a számításokat a támogatással kapcsolatban. Csak kaptunk egy levelet arról, hogy így lesz. Ahhoz, hogy ezt a kiesést pótoljuk, további 30 ezer jegyet kell értékesítenünk. De ha ezt meg tudnánk oldani, már idén is megtettük volna. Nem álltunk le a jegyértékesítéssel.”

„Szóval nem hiszem, hogy ezzel meg tudjuk oldani a problémát. Úgyhogy nem tűnik jónak a helyzet.”

Arra a kérdésre, hogy milyen megoldással állhatnak elő, a szakember így felelt: „Nem vagyok biztos abban, hogy van erre már válaszunk. Beszéltem Bernie Ecclestone-nal. Ő mindig nagyon jó üzleti partnerünk volt.”

„Azt gondolom, nagyra értékeli azt, amit elértünk itt, megpróbáltunk otthont biztosítani a Forma-1-nek az Egyesült Államokban, amire a rajongók is jól reagáltak, én pedig szeretném, ha ez folytatódna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!