Veszélyben az Ausztrál Nagydíj? Az F1 vezetősége is odafigyel a tűzvészre - F1VILÁG.HU

Veszélyben az Ausztrál Nagydíj? Az F1 vezetősége is odafigyel a tűzvészre

HIRDETÉS
Folyamatosan figyelemmel kíséri az Ausztráliában zajló helyzetet a Forma-1 vezetősége – a kontinensen jelenleg tűzvész tombol, a száguldó cirkusz szezonnyitóját pedig március 13-15. között rendezik Melbourne-ben.
2019 Australian Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm Melbourne, start,

Az immáron két hónapja pusztító, és egyelőre szűnni nem akaró ausztrál erdőtüzek soha nem látott állapotokat idéztek elő Ausztráliában.

Eddig mintegy 8,4 millió hektár vált a tűz martalékává (összehasonlításképpen: Magyarország területe 9,3 millió hektár), a légszennyezettség pedig már Sydney-ben és Melbourne-ben is elérte az egészségtelen szintet.

Bár a Forma-1-es szezon első versenyét csak két hónap múlva rendezik Melbourne-ben, a szűnni nem akaró tűzvész problémákat okozhat.

A Forma-1 vezetősége emiatt folyamatos kapcsolatban áll az Ausztrál Nagydíj szervezőivel, és monitorozza a helyzetet, hogy szükség esetén intézkedéseket hozzon.

A száguldó cirkusz közössége – beleértve a csapatokat és a melbourne-i versenyrendezőket – azt tervezi, hogy valamilyen formában támogatást nyújt majd a tűzvész áldozatainak, ennek részleteit viszont még nem dolgozták ki.

A katasztrófában eddig legalább 25 ember és mintegy félmilliárd állat veszett oda szeptember óta, és 2000 otthon semmisült meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!