Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Veszélyben az F1-es Kínai Nagydíj a koronavírus miatt?

SHANGHAI INTERNATIONAL CIRCUIT, CHINA - APRIL 14: Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, Sebastian Vettel, Ferrari SF90 and Charles Leclerc, Ferrari SF90 at the start of the race during the Chinese GP at Shanghai International Circuit on April 14, 2019 in Shanghai International Circuit, China. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)
Veszélybe kerülhet a Forma-1-es Kínai Nagydíj megrendezése, miután vasárnap a hivatalos tájékoztatás szerint 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma.

A tavaly decemberben, Vuhanban megjelent, új típusú vírus az elmúlt egy hétben kezdett el rohamosan terjedni, és nemrég már Kínán kívül, Európában is jegyeztek fertőzött betegeket.

Néhány napja bejelentették, Kínában valamennyi, áprilisig tervezett sporteseményt törölnek, ám azt egyelőre nem tudni, hogy a tiltást kiterjesztik-e az autósport-eseményekre is.

Amennyiben igen, úgy a március 21-re tervezett Forma-E versenyt is törölniük kell a szervezőknek.

A Forma-1-es Kínai Nagydíjat április 17-19. között rendezik Sanghajban, a száguldó cirkusz vezetősége, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyelőre nem adott tájékoztatást, ám kétségkívül folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket.

Ha a vírus tovább terjed, és komolyabb problémákat okoz az ázsiai országban, úgy jó esély van rá, hogy a Forma-1 mezőnye sem látogat majd el oda. Ráadásul az idei, 22 futamos versenynaptár miatt később is nehézkes lenne pótolni a versenyt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!