Friss hírek

Veszélyben az F1-es Kínai Nagydíj a koronavírus miatt?

Veszélybe kerülhet a Forma-1-es Kínai Nagydíj megrendezése, miután vasárnap a hivatalos tájékoztatás szerint 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma.

A tavaly decemberben, Vuhanban megjelent, új típusú vírus az elmúlt egy hétben kezdett el rohamosan terjedni, és nemrég már Kínán kívül, Európában is jegyeztek fertőzött betegeket.

Néhány napja bejelentették, Kínában valamennyi, áprilisig tervezett sporteseményt törölnek, ám azt egyelőre nem tudni, hogy a tiltást kiterjesztik-e az autósport-eseményekre is.

Hirdetés
 

Amennyiben igen, úgy a március 21-re tervezett Forma-E versenyt is törölniük kell a szervezőknek.

A Forma-1-es Kínai Nagydíjat április 17-19. között rendezik Sanghajban, a száguldó cirkusz vezetősége, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyelőre nem adott tájékoztatást, ám kétségkívül folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket.

Ha a vírus tovább terjed, és komolyabb problémákat okoz az ázsiai országban, úgy jó esély van rá, hogy a Forma-1 mezőnye sem látogat majd el oda. Ráadásul az idei, 22 futamos versenynaptár miatt később is nehézkes lenne pótolni a versenyt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!