Veszélyben az F1-es Kínai Nagydíj a koronavírus miatt? - F1VILÁG.HU

Veszélyben az F1-es Kínai Nagydíj a koronavírus miatt?

HIRDETÉS
Veszélybe kerülhet a Forma-1-es Kínai Nagydíj megrendezése, miután vasárnap a hivatalos tájékoztatás szerint 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak száma.
SHANGHAI INTERNATIONAL CIRCUIT, CHINA - APRIL 14: Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, Sebastian Vettel, Ferrari SF90 and Charles Leclerc, Ferrari SF90 at the start of the race during the Chinese GP at Shanghai International Circuit on April 14, 2019 in Shanghai International Circuit, China. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

A tavaly decemberben, Vuhanban megjelent, új típusú vírus az elmúlt egy hétben kezdett el rohamosan terjedni, és nemrég már Kínán kívül, Európában is jegyeztek fertőzött betegeket.

Néhány napja bejelentették, Kínában valamennyi, áprilisig tervezett sporteseményt törölnek, ám azt egyelőre nem tudni, hogy a tiltást kiterjesztik-e az autósport-eseményekre is.

Amennyiben igen, úgy a március 21-re tervezett Forma-E versenyt is törölniük kell a szervezőknek.

A Forma-1-es Kínai Nagydíjat április 17-19. között rendezik Sanghajban, a száguldó cirkusz vezetősége, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyelőre nem adott tájékoztatást, ám kétségkívül folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket.

Ha a vírus tovább terjed, és komolyabb problémákat okoz az ázsiai országban, úgy jó esély van rá, hogy a Forma-1 mezőnye sem látogat majd el oda. Ráadásul az idei, 22 futamos versenynaptár miatt később is nehézkes lenne pótolni a versenyt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Veszélyben az F1-es Kínai Nagydíj a koronavírus miatt?
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban
Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!