Friss hírek

Nagy veszélyben van az F1-es Amerikai Nagydíj is

Veszélybe kerülhet az eredetileg október 25-re tervezett Forma-1-es Amerikai Nagydíj, miután Austin tisztifőorvosa, Dr. Mark Escott a minap úgy fogalmazott, nem valószínű, év vége előtt tömegrendezvényeket tudnak tartani a texasi városban.

Austinban a kijárási korlátozások után most az újranyitás 3-as szakaszába léptek, mely lehetővé teszi a legfeljebb tíz, alacsony kockázatú személy csoportosulását.

Ahhoz, hogy tömegrendezvények biztonságos megtartásáról lehessen értekezni, az intézkedéseknek az 1-es szakaszba kell jutniuk.

„A nagy események voltak az elsők, amiket lefújtunk, és ezek lesznek az utolsók, amiket megtarthatunk, hiszen nagy kockázata van annak, hogy sokan érintkeznek egymással” – mondta Dr. Mark Escott, az austini közegészségügyi hatóság orvosigazgatója.

„Dolgozunk egy terven, mely segítheti előrejelezni azt, hogy szerintünk mi lehet észszerű, de december végéig nem látjuk jelét annak, hogy kellőképpen csökkenteni tudjuk a kockázatot ahhoz, hogy megtartsunk nagy, különösen 2500 főnél nagyobb eseményeket.”

A szakember mindazonáltal azt mondja, ha javulást mutatnak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos számok, a helyzet persze megváltozhat.

Az austini F1-es verseny helyzete azért különösen nehéz, mert nemcsak az egészségügyi helyzettől függ: a versenyrendezés díját Texas állam fő események megtartására létrehozott vagyonkezelői alapja állja annak fejében, hogy a versenyre kilátogatók pénzt hoznak a városnak.

Ha tehát a futamot csak zárt kapuk mögött lehet megtartani, az azt jelenti, hogy a szervezők aligha tudnának versenyrendezési díjat fizetni.

Úgy tudni, a Forma-1 vezetősége továbbra is arra törekszik, hogy a tengerentúli versenyhelyszínek fizessenek a rendezésért, miközben az európai promótereknek igyekeznek kedvező ajánlatot adni.

A Circuit of The Americas versenypálya főnöke, Bobby Epstein nem tudott semmi konkrétumot mondani a versennyel kapcsolatban.

„Tényleg nem tudom kommentálni. De jelenleg a szabályozás tiltja a jelentős méretű összejöveteleket, mi pedig nem nyithattunk ki.”


Eddig egyébként három versenyt töröltek véglegesen az idei F1-es programból: a mezőny biztosan nem látogat el Ausztráliába, Monacóba és Franciaországba. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Nagy veszélyben van az F1-es Amerikai Nagydíj is
Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?
Alonso: Tanítottam pár új ívet Hamiltonnak!
Vettel: Nagyszerű volt újra az élen harcolni!
Hamilton rosszul lett a dobogón, a koronavírus utóhatásaival küzd

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!