Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, United States of America Grand Prix from november 1 to 3 in Austin, Texas, USA - Photo Francois Flamand / DPPI pit board
Fotó: Alfa Romeo Racing

Nagy veszélyben van az F1-es Amerikai Nagydíj is

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Nagy veszélyben van az F1-es Amerikai Nagydíj is

Veszélybe kerülhet az eredetileg október 25-re tervezett Forma-1-es Amerikai Nagydíj, miután Austin tisztifőorvosa, Dr. Mark Escott a minap úgy fogalmazott, nem valószínű, év vége előtt tömegrendezvényeket tudnak tartani a texasi városban.

Austinban a kijárási korlátozások után most az újranyitás 3-as szakaszába léptek, mely lehetővé teszi a legfeljebb tíz, alacsony kockázatú személy csoportosulását.

Ahhoz, hogy tömegrendezvények biztonságos megtartásáról lehessen értekezni, az intézkedéseknek az 1-es szakaszba kell jutniuk.

„A nagy események voltak az elsők, amiket lefújtunk, és ezek lesznek az utolsók, amiket megtarthatunk, hiszen nagy kockázata van annak, hogy sokan érintkeznek egymással” – mondta Dr. Mark Escott, az austini közegészségügyi hatóság orvosigazgatója.

„Dolgozunk egy terven, mely segítheti előrejelezni azt, hogy szerintünk mi lehet észszerű, de december végéig nem látjuk jelét annak, hogy kellőképpen csökkenteni tudjuk a kockázatot ahhoz, hogy megtartsunk nagy, különösen 2500 főnél nagyobb eseményeket.”

A szakember mindazonáltal azt mondja, ha javulást mutatnak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos számok, a helyzet persze megváltozhat.

Az austini F1-es verseny helyzete azért különösen nehéz, mert nemcsak az egészségügyi helyzettől függ: a versenyrendezés díját Texas állam fő események megtartására létrehozott vagyonkezelői alapja állja annak fejében, hogy a versenyre kilátogatók pénzt hoznak a városnak.

Ha tehát a futamot csak zárt kapuk mögött lehet megtartani, az azt jelenti, hogy a szervezők aligha tudnának versenyrendezési díjat fizetni.

Úgy tudni, a Forma-1 vezetősége továbbra is arra törekszik, hogy a tengerentúli versenyhelyszínek fizessenek a rendezésért, miközben az európai promótereknek igyekeznek kedvező ajánlatot adni.

A Circuit of The Americas versenypálya főnöke, Bobby Epstein nem tudott semmi konkrétumot mondani a versennyel kapcsolatban.

„Tényleg nem tudom kommentálni. De jelenleg a szabályozás tiltja a jelentős méretű összejöveteleket, mi pedig nem nyithattunk ki.”


Eddig egyébként három versenyt töröltek véglegesen az idei F1-es programból: a mezőny biztosan nem látogat el Ausztráliába, Monacóba és Franciaországba. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!