Veszélyben Verstappen győzelme? Vizsgálat indulhat a világbajnok ellen! - F1VILÁG.HU

Veszélyben Verstappen győzelme? Vizsgálat indulhat a világbajnok ellen!

Vizsgálat indulhat a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon győztes Max Verstappen ellen, felmerült ugyanis annak gyanúja, hogy a holland pilóta nem megfelelően foglalta el rajtpozícióját a verseny második újraindításánál.

A káoszba fulladt melbourne-i versenyt a holland pilóta nyerte meg Lewis Hamilton és Fernando Alonso előtt, a versenyt követően azonban több felvétel is elkezdett terjedni a közösségi oldalakon azzal kapcsolatban, hogy a Red Bull versenyzője nem megfelelően állt fel rajtkockájába akkor, amikor a hajrában másodszor is állórajttal indították újra a versenyt.

Mint ismert, Bahreinben Esteban Ocont, Dzsiddában pedig Fernando Alonsót büntették meg hasonló kihágás miatt, így amennyiben Verstappen ellen vizsgálatot indítanak a sportfelügyelők, a holland pilóta 5 másodperces büntetésre számíthat, ez pedig azt eredményezheti, hogy a győzelem Lewis Hamilton ölébe hullik. Ebben az esetben Verstappen visszacsúszna a 7. helyre.

Az FIA egyelőre nem reagált az esetre, így jelen cikk megírásakor vizsgálat sem indult Verstappen ellen. Nem kizárt azonban, hogy ez megtörténik, például abban az esetben, ha a Mercedes óvást nyújt be a történtek kapcsán, és szeretne a végére járni az ügynek.

A sportszabályzat vonatkozó pontja azt írja, nem megfelelő pozíciónak tekinthető, ha „az első abroncsok érintkezési felületének bármely része a vonalakon kívülre esik (elöl és oldalt) a rajtjel megadásakor”. Az a felkerült felvételekről nem állapítható meg egyértelműen, hogy Verstappen pontosan hova is pozícionálta abroncsait, ám nagy valószínűséggel éppen a vonalakon parkolta le Red Bullját, ami elég kockázatos megoldásnak bizonyult a részéről…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Veszélyben Verstappen győzelme? Vizsgálat indulhat a világbajnok ellen!
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!