Veszélyben volt Vettel időmérős indulása

SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.18 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W4SC7UP12111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull

Sebastian Vettel számára izgalmasan alakult a szombat, és nem csak az időmérős küzdelem miatt – a német korábban attól tartott, ki kell hagynia a kvalifikációt.

Nem indult jól a szombat a Ferrari és Vettel számára, a német pilótának ugyanis nyakfájdalmai miatt szinte teljes egészében ki kellett hagynia a harmadik szabadedzést – mindössze 8 kört tudott teljesíteni.

„Őszintén szólva délelőtt nem voltam biztos abban sem, hogy az időmérőt meg tudom csinálni” – nyilatkozta Vettel.

A német pilótának végül a második pozíciót sikerült megszerezte Lewis Hamilton mögött, ráadásul nagyon szoros csatában: Vettel mindössze 44 ezredmásodperccel maradt el a pole pozíciótól – az utolsó szektorban sikerült javítania, azonban elmondása alapján az egyenesben veszítettek sokat a Mercedeshez képest.

„Az utolsó körrel elégedett voltam, úgy tűnt, hogy az egyenesben sok időt veszítünk, szóval kellett volna egy kis szélárnyék, de azt hiszem, elég szoros volt” – mondta Vettel.

„Örültem a második helynek, ez remek esélyeket kínál számunkra holnapra.”

A fájdalmaival kapcsolatban Vettel elmondta, már javult a helyzet: „Nincs semmi drámai, az időmérő már rendben volt. A harmadik edzést kicsit hamarabb be kellett fejeznünk, mint akartam, de minden oké.”

„Nem tudom, mi történt, egy kicsit beállt a nyakam. Lelazítottuk, szóval már nem aggódom a verseny miatt sem, mert ott kisebb lesz a tempó, mint az időmérőn.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS