Vészforgatókönyvvel készül az F1 szombatra - F1VILÁG.HU

Vészforgatókönyvvel készül az F1 szombatra

HIRDETÉS
„Vészforgatókönyvvel” készül az FIA az Eifel Nagydíj szombati napjára: szeretnék megoldani a helyzetet, hogy az F1-es mezőny pályára tudjon gurulni akkor is, ha ködös lesz az időjárás.
Circuit atmosphere - red light at the pit lane exit during the first practice session.
Eifel Grand Prix, Friday 9th October 2020. Nurbugring, Germany.

Pénteken egyetlen F1-es autó sem tudott pályára gurulni az időjárási körülmények miatt a Nürburgringen: az első és a második szabadedzést is törölték, mert a mentőhelikopter nem tudott felszállni, illetve a kórházaknál sem tudott volna leszállni a rossz látási viszonyok miatt. 

Szombatra várhatóan javul az időjárási helyzet, azonban arra nincs garancia, hogy a látási viszonyok is tökéletesek lesznek. 

„Reméljük, hogy felszáll a köd” – nyilatkozta Michael Masi versenyigazgató. „Láttuk egész nap, hogy hol le-, hol felszáll, szóval 30 perces időközönként jöttünk az új információkkal, a helyi légiforgalmi irányítással és a helikopterpilótával dolgoztunk együtt.”

„Az időjárás és az, hogy mennyire vizes a pálya, rendben van. Csak a mentőhelikopter nem tud elrepülni a fogadó kórházig – a közvetítő helikopter repül a pálya körül, de a kórházakba való eljutás nem lehetséges, ha valami történne.”

A szabályok szerint a helikopternek 20 percen belül kell a kórházba érnie – amennyiben közúton a kórház elérhető ennyi időn belül, akkor elkezdhetik a hétvége eseményeit úgy is, hogy a látási viszonyok nem megfelelőek a repüléshez. 

A 2017-es Kínai Nagydíjon hasonló körülmények uralkodtak: ekkor a szükséges és az FIA által előírt neurológiai berendezéseket a pályára szállították, így oldották meg a kérdéses helyzetet. 

„Az előrejelzés jobbnak tűnik, de dolgozunk néhány vészforgatókönyvön, hogy tudjunk körözni, ha hasonló lenne a helyzet. Ezeken dolgozunk, beszélünk róluk” – mondta a versenyigazgató. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!