Vettel: 100 kör hiányzott a megfelelő felkészüléshez - F1VILÁG.HU

Vettel: 100 kör hiányzott a megfelelő felkészüléshez

Nem a tervek szerint alakult Sebastian Vettel számára a bahreini tesztprogram – a német versenyző azt mondja, mintegy 100 kör hiányzott még ahhoz, hogy jól felkészülten álljon rajthoz a két hét múlva esedékes Bahreini Nagydíjon.

A négyszeres világbajnok mindössze 117 kört tett meg a bahreini teszten – nála csak a Williams tesztpilótája, Roy Nissany körözött kevesebbet.

Pedig Vettel számára fontos lett volna, hogy minél több időt a pályán töltsön, hiszen új csapatának autójával a lehető legjobban össze kellene barátkoznia.

 

Az Aston Martint több technikai probléma is hátráltatta a háromnapos teszt során: szombaton váltót kellett cserélni az AMR21-es versenygépben, vasárnap pedig a szintén a Mercedes által szállított turbó hibásodott meg.

Arra a kérdésre, hogy mennyi hiányzott ahhoz, hogy elvégezzék a tervezett programot, Vettel rávágta: „100 kör! Nyilván szerettem volna többet körözni, ez a lényeg…”

„Úgyhogy nagyon sűrű volt a vasárnapi program, és próbáltam is a lehető legtöbb időt a pályán tölteni. Úgy éreztem, sikerült is, és nagyon jól ment minden, rengeteg dolgot tanultam. Most nyilván vissza kell tekinteni ezekre, visszajelzéseket kell adni.”

„Ahogy mondtam, összességében mintegy 100 kör hiányzik, és valószínűleg hasonló a helyzet Lance esetében is. Egyikünk sem kapta meg azt, amit szerettünk volna. De nem nagy dolog, ez van – tovább kell lépnünk.”

Vettel hozzátette, sokkal fontosabb lett volna a sok kör annál, minthogy megpróbálja a határokat feszegetni egy gyorskör során. A német versenyző 6 tizedes hátránnyal zárta az utolsó tesztnapot.

„Egy gyorskörnél fontosabb, hogy tényleg megértsem az autót. Az, hogy az ember minél többet körözhet, kétségkívül segít. Utána megnyomni egy kört már csak arról szól, hogy az ember összetegye a dolgokat, illetve a leckéket, amiket megtanult. Emiatt nem is aggódom.”

„Nyilván ez is egy olyan dolog, amit nem pipálhatunk ki. De jönni fog majd a versenyhétvége, lesz ott egy időmérő, aztán az első verseny. Utána pedig lesz még újabb 22, szóval bőven van idő. Sűrű év lesz, szóval nyilván igyekszünk jól kezdeni.”

„De vegyesen alakult a tesztelés, volt néhány probléma.”

Vettel azt mondja, nehéz megmondani, hogyan állnak riválisaikhoz képest – de két hét múlva úgyis kiderül!

„Hogy hogy állunk? Azt nagyon nehéz most megmondani. Nem sok olyan etapot futottunk, amik megegyeztek a többiekével, így nem lehet összehasonlítgatni. De nem is hiszem, hogy ez annyira fontos, mert két hét múlva úgyis kiderül.”

„Nyilván sokat kell tanulnunk az autóról a beállításokat illetően, de szerintem mindenki ebben a cipőben jár. Háromnapnyi teszteléssel lehetetlen mindent megkapni.”

„Szóval igen, szerintem az első pár versenyen – főleg nekem – nagyon meredek lesz majd a tanulási görbe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!