Vettel: 2008-óta kapcsolatban állok a Ferrarival

Sebastian Vettel elárulta, hogy 2008 óta kapcsolatban áll a Ferrarival egy esetleges szerződés lehetőségéről, sőt számos „titkos” találkozón is részt vett Maranellóban, miközben a Red Bullnál versenyzett.


Sebastian Vettel elárulta, hogy 2008 óta kapcsolatban áll a Ferrarival egy esetleges szerződés lehetőségéről, sőt számos „titkos” találkozón is részt vett Maranellóban, miközben a Red Bullnál versenyzett.

Vettel első teljes szezonját 2008-ban teljesítette a Ferrari motorral hajtott Toro Rosso színeiben a Forma-1-ben, és abban az évben már győzelmet is tudott aratni a nem éppen csúcskategóriás versenygéppel éppen az Olasz Nagydíjon.

A német versenyző ezt követően a Red Bull Racinghez szerződött, ahol 2010 és 2013 között négy világbajnoki címet szerzett, mielőtt átigazolt volna a Ferrarihoz 2015-re.

„Mikor a Toro Rossóhoz érkeztem, elkezdtem üdvözölni Stefano Domenicalit (a Ferrari akkori csapatfőnökét) illetve a Ferrari mérnökeit, akik vigyáztak a motoromra” – mondta Vettel a Gazzetta dello Sportnak.

„Domenicalival, 2008-tól mikor a Red Bullnál voltam, már megbeszéléseket folytattunk, illetve több találkozónk is volt, ahol egy jövőbeni szerződésről esett szó a Ferrarinál.”

„2010-ben volt egy újabb megkeresés, de akkor sem került semmi papírra.”

„A 2012-es és 2013-as szezon közötti télen szintén titokban ellátogattam Maranellóba, ahol az elnök, Luca di Montezemolo fogadott, és ismét erről a projectről beszéltünk.”

Vettel azt is elárulta, hogy a megbeszélések a tavalyi évben tovább folytatódtak, miközben a Ferrari menedzsmentje teljesen átalakult, és Michael Schumacher menedzserétől, Sabine Kehmtől is tanácsot kért.

„Miközben Domenicali távozott, a megbeszélések folytatódtak, találkoztam Marco Mattiaccival és beszéltem ismét Montezemolóval” – folytatta.

„Aztán egy ponton mind Montezemolo, mind Mattiacci kikerült a képből. De ezután sem álltak meg a tárgyalások, és megkérdeztem Schumacher menedzserét, Sabine Kehmet is, hogy mi a véleménye. Sajnos nem tudtam Michaellel beszélni…”

Arra a kérdésre, hogy korábban kért-e tanácsot Schumachertől, Vettel így felelt: „Oh, igen. Korábban említettem neki azt a lehetőséget, amit Stefano Domenicali ajánlott nekem.”

„Mondtam neki, hogy megtisztelve érzem magam, ő erre azt mondta, hogy el kellene fogadnom, mert egy nagyon jó légkör fogadna, és óriási a lelkesedés Maranellóban.”

„Mindig is nagy álmom volt ez, és most nagyon örülök, hogy ebben az álomban vagyok.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS