Vettel 2008 óta kapcsolatban volt a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Vettel 2008 óta kapcsolatban volt a Ferrarival

HIRDETÉS

Már 2008 óta folyamatos kapcsolatban állt a Ferrarival a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel – árulta el a német versenyző Abu Dhabiban.


Már 2008 óta folyamatos kapcsolatban állt a Ferrarival a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel – árulta el a német versenyző Abu Dhabiban.

A Ferrari csütörtökön jelentette be, hogy az idény végén távozó Fernando Alonsót Vettel váltja majd a csapatnál, bár ezt már másfél hónapja nyílt titokként kezelték F1-es berkekben.

Vettel elárulta, a Ferrarihoz való szerződés folyamatosan napirenden volt, ennek ellenére viszont mindig nagyon lojális és hűséges volt jelenlegi csapatához, a Red Bullhoz.

„Az első kapcsolatfelvétel már évekkel ezelőtt megtörtént” – mondta Vettel az Auto Motor und Sport című német szaklapnak nyilatkozva.

„2008-ban az akkori csapatfőnökkel, Stefano Domenicalival beszéltem az esetleges közös jövőről. Akkor persze még csak a jövő zenéje volt mindez. Számomra az élvezett prioritást, hogy kiélvezzem azt a lehetőséget, amit a Red Bulltól kaptam, és hűséges legyek hozzájuk.”

„Arra, hogy négy bajnoki címet szerzünk, még senki sem számított. Közben viszont folyamatosan tartottam a kapcsolatot a Ferrarival. A pályán harcoltok egymással, azon kívül viszont megvan a kölcsönös tisztelet. Az autóvásárlás során Montezemolo elnökúrral is lezavartunk egy beszélgetést. Volt egy találkozóm vele, ennek elsődleges oka pedig a közös jövőről való egyeztetés volt – és emellett megkérdeztem, hogy vehetnék-e egy autót.”

Azt, hogy Vettel távozik a Red Bulltól, már október 4-én bejelentette az osztrák istálló, mivel azonban Fernando Alonso kontraktusát még fel kellett bontani a Ferrarinak, az olaszok egészen a mai napig nem tettek hivatalos bejelentést.

„A titoktartás nem volt nehéz – nekem nincs menedzserem, aki kikotyoghat bármit” – mondta ezzel kapcsolatban Vettel.

„Ha kevés embert tartasz közel a tűzhöz, nincs probléma. Ha meg olyan ostoba vagy, hogy szombatonként együtt mutatkoztok a versenypályán, akkor ne lepődj meg, hogy rengeteg a spekuláció.”

Hirdetés

„Nem volt könnyű döntés, hiszen 12 éves korom óta a Red Bull családjához tartoztam, ők támogattak engem, és mindenkivel nagyon-nagyon szoros kapcsolatot ápoltam.”

„Hihetetlen utazásunk volt együtt, de egy ponton az ember új kihívásokra vágyik, valami másra. A Ferrari történelmét pedig meg sem kell említenem.”

„Szóval nagyon izgatott vagyok, a tőlem telhető legjobbat szeretném nyújtani, és nyilván szeretnék sikereket elérni.”

Vettel kifejtette, továbbra is a családjának tekinti a Red Bullt és nem haragban válnak el – úgy érzi azonban, hogy eljött a váltás ideje.

„Távozni akartam a Red Bulltól, és szerintem nem jó, ha akadályt gördítünk egy olyasvalaki elé, aki menni akar, nincs értelme maradásra kényszeríteni vagy győzködni. Nem a Red Bull ellen szólt a döntésem, hanem a jövőm érdekében tettem. Nem könnyű nagy döntéseket meghozni, de az ember magára, a szívére hallgat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!