Vettel: 4-5 év múlva a csúcsra érhet az Aston Martin - F1VILÁG.HU

Vettel: 4-5 év múlva a csúcsra érhet az Aston Martin

HIRDETÉS
Valójában „nem igazán” volt kétséges Sebastian Vettel maradása az Aston Martin Forma-1-es csapatánál – ezt maga a négyszeres világbajnok árulta el Szocsiban, és egyúttal arról is beszélt, a silverstone-i istálló szerinte fel fog jutni a királykategória csúcsára.
Sebastian Vettel, Aston Martin, 2nd position, sprays Champagne on the podium

Vettel a Ferraritól érkezett az Aston Martinhoz, nemrég pedig kiderült, a rutinos versenyző 2022-ben is a csapat színeiben folytatja F1-es pályafutását.

Bár az elmúlt hetekben voltak pletykák, melyek szerint a felek útjai különválnak az idei szezon végén, Vettel elárulta, valójában „nem igazán” volt kétséges a maradása az Aston Martinnál.

„Azt gondolom, a jövő év izgalma, az új autók, új szabályok, az, ahová a csapat tart, nagyon ígéretesnek tűnik” – mondta a német versenyző az Orosz Nagydíj helyszínén.

„Persze a jövő évig még nem fogjuk tudni, hogyan is alakul, de nagyszerű a részesének lenni.”

Vettel idén kétszer végzett dobogós helyen az Aston Martinnal, igaz, magyarországi eredményétől végül a csapat szabálytalansága miatt megfosztották. Az istálló jelenleg az 5. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében, a négyszeres világbajnok viszont biztos benne, többre fogják majd vinni a jövőben.

„Jövőre sok minden változik, kétlem, hogy bárkinek is van garanciája a győzelemre. De azt gondolom, a kihívás, a csapattal való közös munka, és a csapatszellem nagyszerű – kedvelem ezeket a srácokat.”

„Nagyszerű az idei szezon is. Az eredmények tekintetében talán nem, de a munkát nézve igen. A morál nagyon jó, szóval sok minden izgalommal tölt el. Persze vannak dolgok, amiket az évek múlásával az ember már nem élvez annyira, mint például itt ülni egy sajtótájékoztatón és válaszolgatni a kérdésekre, de ez van.”

Az Aston Martin igazán komolyan gondolja az F1-es projektet: nemrég elkezdték az új silverstone-i gyár és szélcsatorna megépítését, Lawrence Stroll tulajdonos pedig abban bízik, 4-5 éven belül már világbajnoki címekért harcolhatnak.

„A többi csapatot elnézve a 4-5 év reálisnak tűnhet – ha azt nézem, mennyi ideig tartott más csapatoknak feljutni a csúcsra” – mondta Vettel.

Hirdetés

„A csapat víziója és elkötelezettsége lenyűgöző. Persze tarthat rövidebb és hosszabb ideig is. Viszont úgy gondolom, nagyon ígéretes irányba tart a csapat, és úgy érzem, össze fog jönni. Az idő majd elárulja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!