Friss hírek

Vettel: A 2022-es szabályok az Aston Martinnak kedveznek majd

GP TOSCANA FERRARI 1000 F1/2020 -  GIOVEDÌ 10/09/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Két fontos tényező játszott szerepet Sebastian Vettel azon döntésében, hogy jövőre csatlakozik az Aston Martin Forma-1-es csapatához. A német azt mondja, jövőre még nehéz lesz a világbajnoki címért harcolniuk, 2022-ben viszont nekik kedvezhetnek majd a száguldó cirkusz új szabályai.

Azt már tavasszal tudni lehetett, hogy Vettel az idei szezon végén távozik a Ferrari csapatától, az olasz istálló ugyanis nem hosszabbította meg lejáró szerződését.

Ezt követően Vettel azt kezdte el mérlegelni, mi lesz a legjobb döntés saját maga, illetve a jövője szempontjából. Végül csütörtökön jelentették be, a négyszeres világbajnok az idén még Racing Point néven szereplő Aston Martinhoz szerződik.

Vettel elárulta, meggyőződése, hogy nagy dolgokat érhet majd el a silverstone-i istállóval közösen.

„Hiszek az ottani szakemberekben, hiszek a projektben” – mondta a négyszeres világbajnok a Toszkán Nagydíj helyszínén, Mugellóban.

„És az, hogy az Aston Martin csatlakozik hozzájuk, az egyik legizgalmasabb dolog, ami történik most a Forma-1-ben. Bízom benne, hogy még izgalmas dolgok történnek még, amikor elkezdünk együtt dolgozni.”

Vettel elárulta, nem volt könnyű meghoznia a döntést, és két fő szempont alapján mérlegelt.

„Nem volt könnyű döntés, de két fontos tényező szerepet játszott. Az egyik, hogy hiszek a csapat képességeiben, ezt részben már bizonyították is idén a pályán nyújtott teljesítményükkel. De úgy hiszem, még több van ebben a projektben.”

„A másik fontos kérdés pedig az volt, hogy én mit is akarok a jövőben. Hogy eljött-e az ideje annak, hogy befejezzem, és valami mást csináljak, vagy folytassam-e. Úgy érzem, hogy van még mit adjak, és várom már a feladatokat az új környezetben, az új csapatnál.”

„Néhányukat már jó ideje ismerem, és izgatottan várom, hogy csatlakozzam hozzájuk. Remélhetőleg jó dolgokat érhetünk el közösen.”

Vettel ismét kifejtette, csak azért nem akart a Forma-1-ben maradni, hogy körözgessen a pályán. A világbajnoki címre viszont jövőre még biztosan nem lesz esélye.

„Persze őszintének is realistának kell lenni: ahhoz, hogy a világbajnoki címért harcolj jövőre, egy Mercedesben kell ülnöd, ahol két ülés van, és amennyire én tudom, ez a két ülés foglalt. Azt gondolom, az új csapatomban rengeteg a potenciál, sokkal több annál, mint amit eddig, vagy a múltban láttunk. Ennek persze okai vannak, a leglényegesebb, hogy financiális szempontból mindig hátrányban voltak, nem állt rendelkezésükre annyi pénz, mint amennyit a többiek el tudtak költeni.”

„Most viszont a szabályok nekik kedveznek majd, a csapat pedig fejlődik, az Aston Martin bevonása pedig egy remek lépés. Kétségkívül nagyon-nagyon izgalmas, hogy ennek a részese lehetek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!