Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Vettel: A baj az, hogy ilyen cseszettül vastag a szabálykönyv…

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.18 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualifying. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W4TA8UM52111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A 3. helyen zárta a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, a német azonban nem teljesen elégedett, hiszen nyerhetett volna, ha nem sorolják hátrébb az időmérőt követően.

Vettel a 3. legjobb időt autózta a kvalifikáción, ám 3 rajthelyes büntetést kapott, amiért feltartotta a Renault versenyzőjét, Carlos Sainzot.

A Ferrari versenyzője így a 6. helyről kezdhette meg a versenyt, melyet végül a dobogón zárt Max Verstappen és Kimi Räikkönen mögött.

Vettel azt mondta, vegyesek az érzései, hiszen úgy érzi, nyerhetett volna, ha előkelőbb helyről startolhat.

„Hogy őszinte legyek, örülök is, meg nem is” – mondta a négyszeres világbajnok a verseny után.

„Annak örülök, hogy sikerült szépen felzárkóznunk, és felállhattam a dobogóra, mert nyilván jó dolog pontokat szerezni. Viszont többet is gyűjthettünk volna, ha jobb pozícióból rajtolhatok.”

Amikor a szombaton elkövetett hibájáról, illetve a büntetésről kérdezték, Vettel kifejtette, véleménye szerint túl van szabályozva a Forma-1, és nem érzi úgy, hogy bármit is elrontott volna, hiszen csapata nem tájékoztatta őt arról, hogy gyorsabb autó érkezik mögötte.

„Nem gondolom, hogy elcsesztem. Nem szóltak róla. Az a helyzet, hogy a szabálykönyv cseszettül vastag… Szerintem ez annak az eredménye, hogy minden versenyző… mindannyian folyton panaszkodunk, ’ezt csinálta’, meg ’azt csinálta’… De szerintem hagyni kellene, hogy a pályán rendezzük le ezeket. Én így gondolom. Hallottam, amit Carlos mondott, értékelem is, hogy ő nem látott problémát ebben.”

„Alakulhatott volna másképp, de annak, hogy ’ha’, és ’volna’, nem sok értelme van… Szerintem a tőlünk telhető legjobbat nyújtottuk.”

Fotó: Red Bull

Vettel kifejtette, a Forma-1 szempontjából nagyszerű, hogy egy ilyen jó versenyt láthattunk Spielbergben, ám bízik abban, hogy a következő versenyeket ők nyerik majd meg.

„Azt gondolom, nagyszerű verseny volt, nyilván remek az, hogy Max nyerni tudott itt ennyi holland szurkoló előtt. Ez nagyszerű a Forma-1 szempontjából, és az is nagyon jó, hogy fel tudtunk állni a dobogóra, és láthattuk mindezt. Remélhetőleg Németország majd visszavághat pár hét múlva!”

„Ahogy mondtam, örülök is, meg… eléggé vegyesek az érzéseim. Mindig jó dobogóra állni, de szerettem volna megnyerni ezt a versenyt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS