Vettel: A csapatszellem segít a nehéz időkben - F1VILÁG.HU

Vettel: A csapatszellem segít a nehéz időkben

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP Media

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája elmondta, mostanában sokat segít neki a csapat abban, hogy túl tudja tenni magát a versenyhétvégék nehézségein.

Vettel Silverstone-t úgy hagyta el, hogy 8 pontos előnnyel vezette a bajnokságot Lewis Hamilton előtt, ám azóta csupán egyszer tudott nyerni, míg ellenfele 4 győzelmet aratott, így a brit már 40 ponttal áll a vb-tabella élén.

A Szingapúri Nagydíjnak a Ferrari nagy reményekkel vágott neki, azonban miután Vettel a 2. szabadedzésen falnak ütközött, a csapat nem tudta teljesíteni a tervezett programját, és a hétvége egyáltalán nem úgy alakult a számukra, ahogyan tervezték… A német pilóta csak a 3. lett, míg Hamilton újra győzni tudott.

A kérdésre, az ilyen helyzetek után szükség van-e arra, hogy biztassa és motiválja csapatát, Vettel így válaszolt: „Éppen ellenkezőleg.”

„Nyilvánvalóan néhány verseny nem úgy alakult, ahogyan akartuk, ahogyan akartam. Mindenkinek nagyon-nagyon kemény szezonja volt. De őszintén szólva nagyon felemelő érzés, hogy amikor visszamegyek a garázsba, még az elkeserítő versenyek és eredmények után is, mindenki iszonyatosan motivált, és kedves dolgokat mondanak nekem, ami sokat jelent számomra” – mondta Vettel.

„Ez tényleg segített abban, hogy túltehyem magam ezeken a versenyeken, és a kívülről jövő energia is, amit a szurkolóktól és a támogatóktól. Szingapúrban a verseny előtt és utána is, apró üzeneteket kaptam. Nagyon jó érzés pozitív jelzéseket kapni akkor, amikor többnyire negatív dolgokra számítasz. Nem kell odamennem a csapathoz, és azt mondanom, hogy fel a fejjel – hanem éppen fordítva.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!