Friss hírek

Vettel: A fejlesztések jók, de maradt a hátrányunk

Bár a várakozásoknak megfelelően működött a Ferrari új fejlesztési csomagja Barcelonában, Sebastian Vettel szerint a Mercedes bizony még mindig komoly előnyben van velük szemben.


Bár a várakozásoknak megfelelően működött a Ferrari új fejlesztési csomagja Barcelonában, Sebastian Vettel szerint a Mercedes bizony még mindig komoly előnyben van velük szemben.

A német versenyző másodikként zárta a Spanyol Nagydíj péntek délutáni szabadedzését, hátránya azonban 4 tizedmásodperc volt Lewis Hamilton mögött.

Vettel az edzésnap végén a rendkívül csúszós pályára panaszkodott, elmondása szerint bőven voltak problémáik a két szabadedzés során.

„Nagyon nehéz nap volt” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A körülmények nem voltak könnyűek. Ha az ember alatt ennyire csúszkál az autó és folyamatosan küzdenie kell vele, az nem jó érzés, de ez mindenkit ugyanúgy érintett ma.”

„A közepes keverékű gumik a gyorsabbak, de a pálya ma nagyon csúszós volt – az autó mindenhol járt. A tapadás nagyon alacsony, de ez nem meglepetés, jó pár éve tapasztaljuk már ezt. Amikor a téli tesztek után visszajövünk ide, a pálya általában elég lassú. Vasárnap talán kicsit hűvösebb lesz, ami segíthet ebben a tekintetben.”

A legtöbb csapathoz hasonlóan a Ferrari is komoly újításokkal érkezett Barcelonába: Vettel állítása szerint ezek jól működtek, a rossz hír viszont az, hogy a Mercedes még mindig favoritnak tekinthető.

„Nem elemeztem még a hosszú etapokon gyűjtött adatokat, de azt hiszem, mindenki szívesebben menne egy kicsit gyorsabban, kevésbé csúszós pályán.”

„Azt hiszem, a fejlesztési csomagunkkal előreléptünk, minden a várakozásoknak megfelelően működött ma, ami pozitívum. A Mercedes ma délelőtt nagyon erős volt, mint ahogy a délutáni gyakorláson is. Úgy gondolom, a hosszú etapokon még mindig gyorsabbak, de nehéz napot zártunk ma. Holnap javíthatunk majd, de a lemaradásunk még mindig adott, ez pedig rossz hír számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!