Vettel: A fejlesztésekben is nagyon erős a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Hockenheim, Ferrari

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, csapata az idei szezonban a fejlesztések tekintetében és pazar munkát végez, és úgy érzi, minden területen folyamatosan javulni tudnak.

Vettel jelenleg 8 pontos előnnyel élen áll a bajnoki összetettben, míg a Ferrari a konstruktőri pontversenyt is vezeti a Mercedes előtt.

A Ferrarinak idén sikerült folyamatosan javítani versenyautóján – nemcsak a kasztni, hanem a motor tekintetében is.

Vettel úgy érzi, egy ideje lendületben vannak, és reményei szerint tovább gyorsulhatnak.

„A csapat még mindig fejlődik, folyamatosan javul” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A Ferrari már jó ideje itt van a Forma-1-ben, én pedig immáron három és fél éve tartozom a csapathoz – de azt gondolom, egyre erősebbek vagyunk, és nagyon-nagyon jó szakemberek dolgoznak nálunk.”

„Folyamatosan próbálkozunk. Néha nyilván előfordul, hogy vannak elemek, amik jobban működnek az autón, és van, amikor kevésbé. De azt hiszem, összességében elmondhatjuk, hogy 2016 végére kinyílt a lakat, és aztán van egyfajta lendületünk a fejlődésben.”

Vettel hozzátette, a 2017-es aerodinamikai változások lehetőséget kínáltak a Ferrarinak, ők pedig éltek ezzel.

„A 2017-es szabályváltozások természetesen lehetőséget adtak nekünk a felzárkózásra, hiszen egy kicsit le voltunk maradva – de azóta nagyszerű a tempónk és az autónk, már tavaly is így volt. És képesek voltunk fejleszteni. Év végén hiányzott egy kis teljesítmény. De szerintem tanultunk ebből, és remélhetőleg még jobbak lehetünk. Az gondolom, sok potenciál van az autónkban.”

Arra a kérdésre, hogy egy újabb németországi győzelem többet jelentene-e számára 25 pontnál, Vettel így felelt: „Igen, abszolút. Maga a tény, hogy Németországban versenyzünk… attól tartok, egy ideig ez lesz az utolsó, amennyire én tudom. Kár, hogy elveszítjük az egyik klasszikus versenyünket, ráadásul én innen származom, alig félórányira születtem és nőttem fel.”

„Szóval sokat jelent számomra, és nagyszerű lenne, ha jó hétvégét zárnánk.”

 TOVÁBBI HÍREKÉRT GÖRGESS LEJJEBB! 

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!