Friss hírek

Vettel a fejlesztésekről: Az autó teljesen megváltozott!

Számos újítást pályára vitt a Stájer Nagydíj pénteki edzésnapján a Ferrari Forma-1-es csapata, Sebastian Vettel pedig azt mondja, olyan érzés volt, mintha egy más autót vezetett volna az elmúlt hétvégéhez képest.

A Scuderia számára kiábrándítóan alakult az évadnyitó Osztrák Nagydíj egy hete, Sebastian Vettel pedig különösen sokat szenvedett a csapat SF1000-es versenyautójával.

A hét elején aztán kiderült, a Ferrari felgyorsította a fejlesztéseket, és a Magyar Nagydíjra terveztet újítások közül jó néhányat már ezen a hétvégén, a Stájer Nagydíjon bevet.

Bár Vettel a pénteki második szabadedzésen csak a 16. helyen zárt a két Williams között, azt mondja, az autó már ma „sokkal jobb volt, mint múlt héten”.

„Ha megnézzük az eredménylistát, nem volt valami nagyszerű napunk a köridőt tekintve – nyilván törölték is az egyik körömet” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Egyesek szerint talán eshet holnap, és ők felkészültek arra az eshetőségre, hogy ez az edzés lesz az időmérő vasárnapra. Ami minket illet, számunkra a legfőbb dolog az volt, hogy vigyázzunk a fejlesztésekre, amiket idehoztunk. Szóval lépésről lépésre feltettük őket, és úgy tűnik, pozitív eredményeket értünk el.”

„Persze még szemügyre kell vennünk a dolgokat, és meg kell találnunk azt a tartományt, ahol az autó a legjobban működik.”

„Kipróbáltunk pár dolgot. A szokásos házi feladatokat végeztük el. Sok mindent kipróbáltam a fékeket tekintve, és még el kell kapnom velük a ritmust, főleg a múlt hétvége után. De azt hiszem, már ma sokkal jobbnak tűnt.”

Vettel múlt hétvégén főleg a versenytempóval küszködött, elmondása szerint azonban most észrevehető fejlődést értek el úgy a rövidebb, mint a hosszabb etapokat tekintve.

„Egész nap olyan volt, mintha egy más autó lenne. Nem is igazán lehet összehasonlítani a kettőt, mert akkora volt a különbség. Nyilván most azt remélem, hogy így is marad.”

Arra a kérdésre, hogy esős, avagy száraz időmérőt szeretne-e, Vettel így felelt: „Talán esőset. Az szerintem növelné az esélyeinket.”

„Majd meglátjuk. Ha annyira vizes lesz a pálya, hogy senki sem tud körözni, akkor az egy más történet. De ha csak simán vizes lesz, akkor az összekeverheti a kártyákat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!