Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Vettel: A Ferrari Alonso miatt sem tiltott gyümölcs

Vettel: A Ferrari Alonso miatt sem tiltott gyümölcs

A Forma-1 regnáló világbajnoka, Sebastian Vettel Barcelonában elmondta, maga a tény, hogy Fernando Alonso 2016-ig a Ferrarinál marad, nem jelenti azt, hogy számára a maranellói gárda tiltott gyümölcs lesz mindaddig.


A Forma-1 regnáló világbajnoka, Sebastian Vettel Barcelonában elmondta, maga a tény, hogy Fernando Alonso 2016-ig a Ferrarinál marad, nem jelenti azt, hogy számára a maranellói gárda tiltott gyümölcs lesz mindaddig.

Habár a német versenyző számtalanszor kijelentette, nagyon boldog jelenlegi csapatánál, a Red Bull Racingnél, időről-időre elejt olyan nyilatkozatokat, melyek szerint igenis hízelgő volna számára, ha egy napon a Ferrari csapatánál versenyezne.

A maranellói gárda csütörtökön jelentette be, hogy 2016 végéig meghosszabbította Fernando Alonso jövő év végén lejáró kontraktusát.

Vettel Spanyolországban újságíróknak nyilatkozva elmondta, az, hogy Alonsóra hosszú távon épít a Ferrari, nem jelenti azt, hogy más élversenyzők számára tilos lenne az olasz csapathoz szerződni.

„Nem hiszem, hogy bárhol is mondtam volna, hogy ha Fernando [Alonso] vagy Felipe [Massa], vagy bármely más versenyző a Ferrarinál van, akkor lehetetlenség oda szerződni” – mondta Vettel.

„Ahogy én tudom, egy forma-1-es csapatnak két autója van. Minden bizonnyal kreáltam most néhány főcímet ezzel, viszont nagyon elégedett vagyok ott, ahol jelenleg vagyok.”

„Ez jó neki, gratulálok. Véleményem szerint ez egy fontos lépés. Sok ideje van még, és ha lehetősége van és kényelmesen érzi ott magát, miért ne hosszabbítson?”

„Úgy gondolom, az összes versenyző kicsit hasonlóan érez – ha olyan környezetben vagy, ahol otthon érzed magad, akkor jól érzed magad a csapattal és a srácokkal.”

Vettel – kinek szerződése a 2014-es szezon végéig szól – mindazonáltal elmondta, egyelőre nem tervezi, hogy ilyen hosszú távra elkötelezi magát valamely csapathoz.

„Nem igazán gondolkodtam még ezeken a dolgokon, mint ahogy azon sem, hogy hol leszek 2016-ban. Nagyon messze van még.”

„Ami azt illeti, lépésről-lépésre szeretnék haladni, versenyről-versenyre, így még a következő év is elég messze van. 2013… ne is kérdezzék… az új szabályok miatt annyi minden történhet. Főként ezért van még olyan messze.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!