Vettel: A Ferrari végig harcban lesz a Mercedesszel - F1VILÁG.HU

Vettel: A Ferrari végig harcban lesz a Mercedesszel

HIRDETÉS

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel meg van győződve arról, csapata az egész szezon során képes lesz majd megküzdeni a Mercedesszel.


A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel meg van győződve arról, csapata az egész szezon során képes lesz majd megküzdeni a Mercedesszel.

Az olasz istálló kétségkívül komoly előrelépéseket tett tavalyhoz képest, ám versenyzőit az évad első két versenyén megbízhatósági problémák hátráltatták – Vettel például Bahreinben el sem tudott rajtolni motorgondok miatt.

A négyszeres világbajnok ennek ellenére biztos benne, az évad további versenyein harcba tudnak majd szállni a futamgyőzelmekért.

„A teljesítményünk még nem olyan jó, mint szeretnénk, szóval fogalmazhatunk úgy, hogy vannak negatívumok” – mondta Vettel.

„Ám semmi sem aggaszt igazán az idei szezon, illetve a következő versenyek vonatkozásában, mert tudom, hogy nagyon erős csapatunk van, és azt is, hogy sokat fejlődhetünk – szóval megvan a potenciál.”

„Csupán össze kell, hogy álljon minden – remélhetőleg ez mihamarabb megtörténik. Biztos vagyok benne, hogy összejön, és jó pozícióban leszünk ahhoz, hogy keményen megküzdjünk a Mercedesszel idén.”

Vettel kifejtette, bahreini kiesését bizarr véletlenül szerencsétlen összjátéka okozta.

„Azt gondolom, sikerült megértenünk a problémát. Nem vagyok motorspecialista, de azt mondták, hogy a körülmények ritka összjátéka játszódott le, és ez vezetett nagy problémához. Sajnos súlyos következményei voltak.”

„Nyilván új motort kell most használnunk, de még sok futam van hátra. A szezon hosszú, nekünk pedig lépésről lépésre kell haladnunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!