Vettel: A Ferrari versenyautója minden pályán ütőképes

Sebastian Vettel szerint pusztán egyszeri alkalom volt a Ferrari spanyolországi gyengélkedése, az olasz istálló versenyautója ugyanis minden pályán igazán versenyképes.


Sebastian Vettel szerint pusztán egyszeri alkalom volt a Ferrari spanyolországi gyengélkedése, az olasz istálló versenyautója ugyanis minden pályán igazán versenyképes.

A patinás olasz csapat nagyot lépett előre tavalyhoz képest úgy a motorerőt, mint a karosszériát tekintve, az évad első versenyein pedig kétségkívül a Mercedes legfőbb riválisa volt.

Az erős idénykezdet után azonban Spanyolországban a Ferrari gyengélkedett, noha igencsak komoly fejlesztésekkel érkezett.

Vettel azonban nem aggódik, elmondása szerint ugyanis a Ferrari SF15-T kódjelű versenyautója a lassú és gyors kanyarokban egyaránt kiváló.

„Eddig sikeresen felülmúltuk a korábbi statisztikákat, ha pedig így tudjuk folytatni, elégedettek leszünk” – mondta a négyszeres Forma-1-es világbajnok.

„Azt gondolom, olyan autónk van, mely alapvetően mindenhol jól működik – a gyors kanyarokban, és a kanyargós pályaszakaszokon is. Való igaz, hogy a barcelonai harmadik szektorban nem voltunk valami versenyképesek, de továbbra is úgy gondolom, hogy előreléptünk.”

„Sokkal inkább alulteljesítettünk, mintsem hogy valami gond lenne az autóval. Meggyőződésem, hogy ez a megfelelő irány, az új elemek pedig ezen a versenyen is fent lesznek az autón, próbáljuk őket a lehető legjobban megérteni.”

Bár Vettel szerint még korai bajnokesélyesnek titulálni a Ferrarit, a német szerint csapata sokakat meglepett az idei évben.

„Ahhoz, hogy a bajnoki címről beszélhessünk, el kell kezdenünk a Mercedesek előtt végezni. Sokakat megleptünk azzal, ahol most tartunk. A Ferrari lépett előre a legnagyobbat. A célunk, hogy bajnokok legyünk, de reálisan kell látnunk a dolgokat, és nem szabad elfelejtenünk, honnan jöttünk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!