Vettel a Ferrarinál maradhat, ha ki tud jönni Leclerc-rel

Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari ügyeivel kapcsolatban általában jól értesült olasz újságíró, Leo Turrini szerint jó esély van rá, hogy Sebastian Vettel 2021-ben is a maranellói istállónál marad.

A négyszeres világbajnok szerződése az idei szezon végén lejár a patinás csapatnál, így nem tudni, marad-e a száguldó cirkuszban jövőre, és ha igen, mely csapatnál folytatja.

Csapattársával, Charles Leclerc-rel nemrég 2024 végéig szerződést hosszabbított a Ferrari, Max Verstappen pedig nemrég 2023 végéig hosszabbított a Red Bullnál.

Mindez azt jelenti, Lewis Hamilton jó eséllyel a Mercedesnél marad – a hírek szerint két évvel hosszabbítják meg kontraktusát, így legalább 2022 végéig az ezüstnyilak csapatát erősíti.

Turrini szerint így Vettel is Maranellóban folytathatja – ehhez azonban az kell, hogy a Ferrari megfelelően tudja kezelni a versenyzőket házon belül.

„Szerintem azzal, hogy Verstappen aláírt a Red Bull-lal, hamarosan bejelentik nekünk azt is, hogy Hamilton a Mercedesnél marad” – írja az olasz bennfentes.

„A Ferrari jelenleg abban a helyzetben van, hogy Vettel lejáró szerződése kapcsán meglehetősen nyugodtan eldönthetik, mit akarnak a második üléssel Leclerc mellett. Vettel egy nagyszerű bajnok, de azzal, hogy Verstappen a Red Bullnál, Hamilton pedig a Mercedesnél marad, Vettel vagy egy negyedik csapathoz szerződik, vagy pedig, ha jobb eredményeket akar, maradhat Maranellóban Leclerc-rel.”

„De csak úgy, ha a párosnak sikerül megfelelő egyensúlyt találni kapcsolatukban, ami őszintén szólva nem sűrűn fordult elő 2019-ben.”

Turrini szerint az, hogy a Ferrari 2024-ig hosszabbított Leclerc-rel, jól mutatja, mennyire hisznek a monacóiban.

„Határtalan bizodalmuk van benne, és hogy még jobban érezze magát Maranellóban, még öccse, Arthur is csatlakozott az akadémiához.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!