Vettel a Ferrarinál maradhat, ha ki tud jönni Leclerc-rel - F1VILÁG.HU

Vettel a Ferrarinál maradhat, ha ki tud jönni Leclerc-rel

HIRDETÉS
A Ferrari ügyeivel kapcsolatban általában jól értesült olasz újságíró, Leo Turrini szerint jó esély van rá, hogy Sebastian Vettel 2021-ben is a maranellói istállónál marad.
Sebastian Vettel Ferrari

A négyszeres világbajnok szerződése az idei szezon végén lejár a patinás csapatnál, így nem tudni, marad-e a száguldó cirkuszban jövőre, és ha igen, mely csapatnál folytatja.

Csapattársával, Charles Leclerc-rel nemrég 2024 végéig szerződést hosszabbított a Ferrari, Max Verstappen pedig nemrég 2023 végéig hosszabbított a Red Bullnál.

Mindez azt jelenti, Lewis Hamilton jó eséllyel a Mercedesnél marad – a hírek szerint két évvel hosszabbítják meg kontraktusát, így legalább 2022 végéig az ezüstnyilak csapatát erősíti.

Turrini szerint így Vettel is Maranellóban folytathatja – ehhez azonban az kell, hogy a Ferrari megfelelően tudja kezelni a versenyzőket házon belül.

„Szerintem azzal, hogy Verstappen aláírt a Red Bull-lal, hamarosan bejelentik nekünk azt is, hogy Hamilton a Mercedesnél marad” – írja az olasz bennfentes.

„A Ferrari jelenleg abban a helyzetben van, hogy Vettel lejáró szerződése kapcsán meglehetősen nyugodtan eldönthetik, mit akarnak a második üléssel Leclerc mellett. Vettel egy nagyszerű bajnok, de azzal, hogy Verstappen a Red Bullnál, Hamilton pedig a Mercedesnél marad, Vettel vagy egy negyedik csapathoz szerződik, vagy pedig, ha jobb eredményeket akar, maradhat Maranellóban Leclerc-rel.”

„De csak úgy, ha a párosnak sikerül megfelelő egyensúlyt találni kapcsolatukban, ami őszintén szólva nem sűrűn fordult elő 2019-ben.”

Turrini szerint az, hogy a Ferrari 2024-ig hosszabbított Leclerc-rel, jól mutatja, mennyire hisznek a monacóiban.

„Határtalan bizodalmuk van benne, és hogy még jobban érezze magát Maranellóban, még öccse, Arthur is csatlakozott az akadémiához.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!