Vettel: A győzelem volt a célunk

Fotó: Singapore GP Media
Sebastian Vettel, Ferrari SF71H and Max Verstappen, Red Bull Racing RB14 battle at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Circuit, Singapore, Sunday 16 September 2018.

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője úgy nyilatkozott, egyértelműen a győzelemre hajtottak a Szingapúri Nagydíjon, és sajnálja, hogy nem jött be a taktikájuk.

Vettelék elévágással próbálkoztak a SZingapúri Nagydíj kerékcserék során, azonban a Mercedes és Hamilton rögtön reagáltak, így ez nem sikerült a német számára, ráadásul a Red Bull-lal Max Verstappen is visszaszerezte tőle a 2. pozíciót.

„Eléggé nyilvánvaló volt, hogy meg fogjuk próbálni, de nem működött” – nyilatkozta Vettel a stratégiáról. „A Red Bull nagyon jól reagált és átugrottak minket. Nem sok hiányzott, de ezekkel a gumikkal az volt a prioritás, hogy elvigyük a végéig őket.”

„Az volt a stratégiánk, hogy Lewis elé kerüljünk, de ez nem működött, kár, hogy elveszítettük a második helyet. Aztán a fő fókusz azon volt, hogy megtartsuk a harmadik pozíciót.”

A német pilóta hozzátette, kockázatos taktika volt, azonban meg kellett próbálniuk, hiszen ez volt az egyetlen esélyük arra, hogy megnyerjék a versenyt.

„Nem voltunk biztosak benne, hogy elmegyünk a végéig, de sikerült” – folytatta Vettel. „Meglepődtünk, hogy Valtteri nem tudta tartani a tempót, és jobban küszködött, mint én.”

„Világos volt, hogy nem voltunk elég gyorsak a versenyen, meg kell értenünk, hogy miért.”

„Amit tettünk, hogy megpróbáltunk az első helyre kerülni, de Lewis túl gyors volt. Ha elöl vagy, kontrollálni tudod a tempót, de mi sajnos nem kerültünk az élre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!