Vettel a hiba ellenére büszke a Ferrari szerelőire - F1VILÁG.HU

Vettel a hiba ellenére büszke a Ferrari szerelőire

HIRDETÉS

Bár hibázott a Ferrari Sebastian Vettel kerékcseréjénél, a német versenyző így is büszke csapatára, elmondása szerint ugyanis higgadtan oldották meg a nem éppen egyszerű feladatot a bokszutcában.


Bár hibázott a Ferrari Sebastian Vettel kerékcseréjénél, a német versenyző így is büszke csapatára, elmondása szerint ugyanis higgadtan oldották meg a nem éppen egyszerű feladatot a bokszutcában.

Vettel a harmadik helyről vágott neki a vasárnapi Osztrák Nagydíjnak, és sokáig tartotta is pozícióját, egy elrontott kerékcsere miatt azonban a willamses Felipe Massa mögé került, és a leintésig már nem is tudta megelőzni a brazilt, így be kellett érnie a negyedik hellyel.

A Ferrari versenyzője az F1Világ.hu-nak nyilatkozva elárulta, bár hibázott a csapat, nagyon büszke a szerelőkre, azok ugyanis nem estek pánikba és viszonylag gyorsan megoldották a helyzetet a bokszutcában.

„Problémánk volt a jobb hátsó kerékkel” – mondta kérdésünkre a négyszeres világbajnok.

„A srácok azonban lenyűgöző munkát végeztek, próbálták megoldani a helyzetet, és végül sikerült is nekik. Ilyenkor nagyon könnyű elveszíteni a higgadtságot, könnyen pánikba eshetnek, miközben próbálják újra pályára küldeni az autót – ők azonban nem estek kétségbe.”

Lapunk azon kérdésére, hogy volt-e valamiféle technikai probléma, ami miatt hibázott a csapat, Vettel némi habozás után így felelt: „Nem, nem hiszem.”

„Hibák történhetnek az én oldalamon is, illetve a csapat oldalán is. Vannak dolgok, amiken felül kell kerekednünk, ilyen volt a bokszutcai incidens is. Viszont még így is rengeteg pozitívuma van ennek a hétvégének.”

A Ferrari tempója a Mercedesével összevetve igencsak ígéretesnek tűnt pénteken, a hosszú etapokon, ma azonban Vettelék képtelenek voltak tartani a lépést a Mercedesekkel.

A 27 esztendős versenyző ezzel kapcsolatban elmondta, nem ők lassultak le vasárnapra, hanem a Mercedes-motoros autók tudtak javítani még a futamon is.

„Alapvetően azt gondolom, jó nyomon járunk, jóval közelebb voltunk, mint korábban. Nem gondolnám azt, hogy a pénteki tempónk eltűnt, az autó remek volt, de a többieknek sikerült egy kicsit feljavulniuk.”

Hirdetés

„A Mercedes többször fel tudta még tekerni a motort a versenyen – többször tudták az időmérős beállításokat használni. Ha megnézzük a nyitóköröket, a Mercedesek voltak elöl, és ugyanez igaz volt a Williamsre is, szóval ebből a szempontból ez nem meglepő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!