Vettel: A hőség nem feküdt a Mercedesnek - F1VILÁG.HU

Vettel: A hőség nem feküdt a Mercedesnek

HIRDETÉS

Sebastian Vettel szerint a nagy malajziai hőség nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sikerült legyőzniük a Mercedes csapatát az évad második versenyén.


Sebastian Vettel szerint a nagy malajziai hőség nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sikerült legyőzniük a Mercedes csapatát az évad második versenyén.

A német a második helyről rajtolva tudott nyerni Szepangban, ezzel első győzelmét aratta a Ferrari színeiben.

Habár a Scuderia nagyot lépett előre a tavalyi évhez képest, Vettel szerint a Mercedes feltehetően hátráltatták a nagyon extrém körülmények.

„Feltehetően jobban küszködtek a hőséggel, mint várták” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Mi pedig valószínűleg nem szenvedtünk annyit. Emiatt pedig versenyképesek voltunk, és tisztességes küzdelemben le tudtuk győzni őket.”

„A következő versenyt egy más típusú pályán rendezik, ahol valószínűleg jóval hűvösebb lesz. Szerintem az év ezen szakaszában a Mercedes küszködni fog a hőséggel, de Kínában nagyon erősek lesznek.”

Vettel hozzátette, rendkívül sokat jelent számára a Ferrarinál aratott első győzelem.

„Nagyon hiányzott már – nemcsak a pezsgő, de a dobogó legfelső foka is. Szóval nagyszerű visszatérés ez a nehéz tavalyi idény után, amikor is egyszerűen nem tudtam megbirkózni az autóval.”

„Idén úgy tűnik, az autó egyensúlya kedvez nekem, mint ahogy Kiminek is jobban fekszik, mint tavaly.”

Hirdetés

„A stratégia nyilvánvalóan parádés volt, nagy köszönet a srácoknak. Amikor a Mercedes kiment, azt hiszem, egy kicsit mi is meglepődtünk.”

„Pénteken is láttuk már, hogy nem valami elégedettek a közepes keverékkel, és Lewis [Hamilton] is küszködött az első etapon, szóval tartani tudtam a lépést, amit nagyon élveztem.”

„Utána pedig tudtam, hogy nyomnom kell: megpróbáltam közben addig kihúzni a gumikkal, amíg tudtam.”

„A második etapban zárkózott fel rám, ami kemény volt, de aztán jobb lett az autó egyensúlya, és az utolsó pár körben tisztességes előnyöm volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!