Vettel: A Hungaroring kanyarjai segítenek nekünk - F1VILÁG.HU

Vettel: A Hungaroring kanyarjai segítenek nekünk

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy érzi, a Magyar Nagydíjon közelebb állnak ellenfeleikhez, mint az előző F1-es versenyhétvégéken.
GP UNGHERIA  F1/2020 -  VENERDÌ 17/07/2020     
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel és Leclerc már a pénteki szabadedzéseket követően is úgy nyilatkoztak, érzésük szerint a Ferrari számára a Hungaroring jobban fekszik, mint a Red Bull Ring – és az időmérő ebben csak megerősítette őket. 

A Ferrari számára az idei évben sikerült először mindkét autót továbbjuttatni az időmérő utolsó szakaszába, ahol most Vettel az 5., Charles Leclerc pedig a 6. rajthelyet szerezte meg. 

„Szerintem sokkal jobb az autó, mint múlt héten” – mondta Vettel. „Először jutott tovább mindkét autó a Q3-ba, szóval tudjuk, hogy Ausztria nem passzolt a versenygépünkhöz, és az egyenesekben sok időt veszítettünk – most itt több a kanyar, amikor ezt kompenzálhatjuk.”

„Az autónak jobb volt az egyensúlya is, szóval közelebb állunk a körülöttünk lévőkhöz, például a Racing Pointhoz, a Red Bullhoz vagy a McLarenhez, szóval ez pozitív.”

„Biztosra kell mennünk abban, hogy ezt folytatjuk, és most csak az számít, hogy a holnapi versenyre felkészüljünk” – mondta Vettel, aki bízik benne, hogy a versenyen egy jó taktika segítheti őket. 

A lágyakkal rajtolunk, az előttünk lévők a közepesekkel, a mögöttünk állók pedig megint a lágyakkal, szóval lesz munkánk holnap, meglátjuk, hogy mit tehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!