Vettel: A jó rajt kulcsfontosságú lesz - F1VILÁG.HU

Vettel: A jó rajt kulcsfontosságú lesz

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, ahhoz, hogy nyerjen a mai Amerikai Nagydíjon, a rajt mindenképpen kulcsfontosságú lesz: a német a 2. helyről indulva már az első kanyar előtt maga mögé utasítaná Valtteri Bottast.
Sebastian Vettel Ferrari

Vettel mindössze 12 ezredmásodperccel volt lassabb a Mercedes pilótájánál a szombati időmérő edzésen, és Max Verstappen lemaradása is csak 67 ezred volt a finnhez képest.

Vettel az időmérő után szemmel láthatóan csalódott volt, hiszen nem tudott javítani a Q3-ban futott második mért körén.

„Volt két tisztességes köröm. Nagyon izgalmas volt, mert annyira szoros volt az egész” – mondta a Ferrari versenyzője.

„De azt gondolom, van még valami a markomban. Aztán az utolsó etapban, amikor a tempós részhez értem, már egy kis hátrányban voltam… Szerintem 1 század, ami hiányzott. 1 század mindig ott van valahol, de összességében azért elégedett vagyok. Majd vasárnap meglátjuk.”

„Nyilvánvalóan bízom egy jó rajtam, és egy jó futamban. A rajtrácson 8 méterrel leszek Valtteri mögött, ami furcsa, mivel az időmérőn a különbség ennél kisebb volt! 12 ezred tényleg nagyon kevés, szóval egyértelműen mondhatjuk azt, hogy egy kicsit balszerencsés voltam.”

„Be kell vallanom, hogy az első etapban volt még lehetőség arra, hogy gyorsabb legyek, mert a célom az volt, hogy futok egy jó köridőt, és aztán második nekifutásra javítok. Sajnos túl agresszív voltam, és a pálya is talán lasul egy kicsit.”

Vettel szerint fontos lesz a gumistratégiai is az austini versenyen.

„Nem rossz dolog az első sorban lenni itt, ahogy tavaly Kimi [Räikkönen] is bizonyította. Fontos lesz, hogy minden jól menjen a rajtnál, és ne hibázzunk a gumistratégiával. Múlt vasárnap is láthattuk, hogy a kockázat kifizetődhet, szóval gondosan kielemezzük a helyzetet a start előtt.”

„A pénteki versenytempó nem volt olyan erős, de szerintem az autó minden aspektusában javult szombatra, szóval majd meglátjuk, hogyan alakul a futam.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!