Friss hírek

Vettel: A karrierem vége sok mindenre megtanított

Sebastian Vettel úgy érzi, négyszeres világbajnokként sokat adott számára az, hogy utolsó két Forma-1-es szezonját egy középmezőnybeli csapatnál, az Aston Martinnál töltötte.

Vettel a Ferrarinál töltött hat szezon után szerződött az Aston Martinhoz, ahol sikerből nem sok jutott a csapat számára, a német pilóta a középmezőnyben vívta csatáit. Ezt a korszakot sem bánta meg azonban, és Vettel Abu Dhabiban hosszan mesélt arról, mit tanított számára a sikertelenség és az Aston Martinnál töltött időszak. 

A négyszeres világbajnok elmondta, 2020-ban is elgondolkodott a visszavonuláson, azonban úgy érezte, még versenyezni akart – akkor remek lehetőségnek tűnt az Aston Martin csapata. 

Hirdetés
 

„Visszatekintve a 2020-as év nem volt jó év számomra” – nyilatkozta Vettel Abu Dhabiban. „Először akkor jutottam el arra a pontra, hogy lesz ülésem? Akarok versenyezni? Abba kellene hagynom? És úgy éreztem, hogy akarok versenyezni, ezért nagyon hálás voltam a lehetőségért, amit kaptam. Nyilvánvalóan nagy reményekkel érkeztem, mert 2020-ban nagyon jól teljesített a csapat, és az volt a cél, hogy ezt folytassuk.”

„Másképp alakult, de úgy gondolom, ezek az évek nagyon fontosak voltak számomra: egyrészt versenyzés szempontjából, de megadta a lehetőséget, hogy pályán kívül is fejlődjek. És néhány dologhoz – amiről úgy érzem, nagyon-nagyon fontos számunkra – megvolt a tér és szabadság.”

A német versenyző elmondta, jó tapasztalás volt számára, milyen a Forma-1-ben a középmezőnybeli élet, erről ugyanis soha, senki nem beszél: a csapattagok számára nem jut nagy siker, azonban így is motiváltak és elkötelezettek.  

„De a sport szempontjából is sokat tanultam. Nem gondolom, hogy sok verseny volt, amikor a top 10-ből rajtoltam. Ez egy másik verseny, sokkal mozgalmasabb, sokkal hektikusabb, sokkal több dolog történik. Világos, hogy ha a top 5-ből rajtolsz, akkor emiatt nem kell aggódni. Ha hátrébbról indulsz, akkor bármi megtörténhet.” 

„Megmutatta nekem azt az erőfeszítést is, amit egy csapat tesz a középmezőnyben. Ezt nem ismerjük – beleteszik az erőfeszítést, talán sokkal többet is [mint az élen], és aztán semmilyen jutalom nincs érte. A csapatok és a versenyzők részéről akkora az elkötelezettség, mint az élen, de ti mindig az élmezőnnyel foglalkoztok, mert ők adják a sport nevét, ez így van és így is kell lennie. Szóval úgy gondolom, sok dolog sok leckét megtanított nekem a sportunkkal kapcsolatban, a versenyzésemről és az életről is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: A karrierem vége sok mindenre megtanított
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!