Friss hírek

Vettel a kizárása után: Változtatni kellene a szabályokon

Elfogadja a Magyar Nagydíjról való kizárását Sebastian Vettel, ugyanakkor keserű érzéseket hagytak benne a történtek. A német örülne, ha változnának a szabályok.

Vettel a 2. helyen ért célba augusztus elején a Hungaroringen, nem sokkal a verseny után azonban kizárták őt, mert versenyautójában nem maradt a mintavételhez kötelezően előírt 1 liternyi üzemanyag-mennyiség.

Bár a csapatnál kezdetben állították, biztos, hogy maradt üzemanyag az autóban, később kiderült, szivárgás történt – végül az Aston Martin nem is fellebbezte meg a versenybírók ítéletét.

„A szabály az szabály” – mondta Vettel a Belga Nagydíj csütörtöki médianapján. „Nyilván nem tudtuk, hogy problémánk volt. Amikor ellenőriztek minket, nem volt üzemanyag az autóban, ezért kizártak minket. Mi viszont úgy gondoltuk, hogy benne volt az autóban.”

„Nem tudom, hogy a jövőben lehetne-e jobban kezelni az ilyet, de nem hiszem, hogy sokat tehettünk volna. Szóval keserű a dolog, először is azért, mert nem gondoljuk úgy, hogy előnybe kerültünk, másodszor pedig nem állt szándékunkban, hogy ilyen kevés üzemanyag legyen az autóban. Tehát történt valami a verseny során, egy szivárgás, vagy ilyesmi, így az üzemanyag nem volt a helyén.”

A négyszeres világbajnok szeretné, ha változnának a szabályok, és ilyen incidensek miatt ne történjen kizárás.

„Visszatekintve azt gondolom, egyértelműek a szabályok, minket pedig kizártak. De keserű a dolog, és szerintem én voltam az, aki megszenvedte. Senkinek sem kívánja ezt az ember, és talán lehetne némi tűréshatár ebben.”

„De fontos, hogy ami le van írva, az fekete-fehér legyen. Nem tudom, ezt másoknak kell kitalálniuk. Dobogón álltam. A könyvekből ugyan kitörölték, de az emlékeket nem lehet. Szerintem a csapat is így érez. Ami a legjobban fáj, hogy nem tarthattuk meg a pontokat, nem számíthatunk rájuk a szezon végén.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!