Vettel, a környezettudatos: Vonattal érkezett Monzába - F1VILÁG.HU

Vettel, a környezettudatos: Vonattal érkezett Monzába

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője is azon pilóták közé tartozik, aki sokszor felhívja a figyelmet a környezetvédelemre – és nem csak beszél róla, de valóban tesz is érte.
Sebastian Vettel, Ferrari

Lewis Hamilton közösségi oldalain rendszeresen posztol a környezet- és óceánvédelemmel kapcsolatban, a brit csapaton belül is próbál tenni azért, hogy ne termeljenek annyi szemetet egy hétvége során. 

Vettel is igyekszik tudatos lenni ezekben a dolgokban, és ő közösségi oldal híján a paddockban próbálja felhívni a figyelmet erre. Legutóbb például a Hungaroringen, az újságírók előtt mutatott rá a mellettü fekvő üres vizespalackokra, felszedte őket és elvitte őket a szemetesbe. 

A német versenyző a Ferrari hazai versenyére pedig nem repülővel vagy sportautóval, hanem vonattal érkezett, ezzel is óvva a környezetet. 

„A repülés nem elkerülhető a mi munkánkban általában. De Monza nincs messze” – nyilatkozta a német. 

„Ezek kis dolgok, amiket az ember tenni tud, magáért is, a tudatosság jegyében. Hogy ezt komolyan veszik-e mások, nem olyan fontos. De sok ember van a Földön, ha mindenki egy kis dolgot tesz, akkor az már sokkal több, mintha mindent ugyanúgy csinálnánk, mint eddig.”

„Szerintem az a fontos, hogy mindenki saját maga próbáljon meg valamit másképp csinálni.”

Nagyon sok múlik a tudatosságon, hogy mi lesz a jövőben. Az, hogy tudatosak vagyunk, hogy nem sétálunk el, ha valami ott hever a földön, hanem felszedjük. Ezek kis dolgok. De ha mindenki így gondolkodna, akkor már sokkal másabb lenne a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!