A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel a koronavírusról: Ennél jobban nem tudunk vigyázni

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy érzi, a Forma-1-ben mindent megtesznek annak érdekében, hogy védekezzenek a koronavírussal szemben, azonban minimális rizikó továbbra is megmarad mindenki számára.

Sergio Perez, a Racing Point versenyzője jelenleg karanténban van, mivel csütörtökön pozitív lett a koronavírus-tesztje. Perez a Magyar Nagydíjat követően Mexikóba utazott édesanyjához, valamint családjával is utazott, amikor elkaphatta a vírust. 

Vettel szerint az óvatosság fontos, azonban családi körben is megvan a minimális esélye annak, hogy elkapják a fertőzést – a jelenlegi szabályokon túl viszont ennél jobban nem szabad korlátozni a pilótákat. 

„Elképzelhetetlen, hogy a versenyzőket jobban korlátozzák a versenyek között, tehát hogy biztonsági okokból izolálják őket” – mondta Vettel.

„Nem tudom, pontosan mi történt Sergióval, és remélem, hogy jól van. Ez egy komoly dolog. Mi, versenyzők nem tudunk annál többet tenni, hogy felelősségteljesen viselkedünk, és a szokásos biztonsági óvintézkedéseket betartjuk – kezet mosunk, távolságot tartunk, és maszkot hordunk, ha nem tudunk távolságot tartani. Észszerűen kell viselkednünk.”

„Nekem három gyermekem van otthon, és természetesen tudatosan a biztonságra törekszem. De a gyerekek is mozognak, így egy bizonyos rizikó mindig megvan. Egy két-, öt- és hétévestől nem elvárható, hogy maszkot viseljenek. Természetesen a legtöbb időt családi körben töltjük, de a gyerekeket nem lehet a játékban hátráltatni. Mindent megteszünk, amit tudunk, de egy kis rizikó megmarad.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!