Orosz Nagydíj
Ne maradj le: Korábban rajtol a Forma-1-es verseny Szocsiban!
Albon is rajtbüntetést kap az Orosz Nagydíjon
Latifi 5 rajthelyes büntetést kap
Az F1-es Orosz Nagydíj rajtrácsa
A Racing Point csapatát meglepték Perez vádjai
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Vettel a koronavírusról: Ennél jobban nem tudunk vigyázni

GP STYRIA F1/2020 -  DOMENICA 12/07/2020        
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy érzi, a Forma-1-ben mindent megtesznek annak érdekében, hogy védekezzenek a koronavírussal szemben, azonban minimális rizikó továbbra is megmarad mindenki számára.

Sergio Perez, a Racing Point versenyzője jelenleg karanténban van, mivel csütörtökön pozitív lett a koronavírus-tesztje. Perez a Magyar Nagydíjat követően Mexikóba utazott édesanyjához, valamint családjával is utazott, amikor elkaphatta a vírust. 

Vettel szerint az óvatosság fontos, azonban családi körben is megvan a minimális esélye annak, hogy elkapják a fertőzést – a jelenlegi szabályokon túl viszont ennél jobban nem szabad korlátozni a pilótákat. 

„Elképzelhetetlen, hogy a versenyzőket jobban korlátozzák a versenyek között, tehát hogy biztonsági okokból izolálják őket” – mondta Vettel.

„Nem tudom, pontosan mi történt Sergióval, és remélem, hogy jól van. Ez egy komoly dolog. Mi, versenyzők nem tudunk annál többet tenni, hogy felelősségteljesen viselkedünk, és a szokásos biztonsági óvintézkedéseket betartjuk – kezet mosunk, távolságot tartunk, és maszkot hordunk, ha nem tudunk távolságot tartani. Észszerűen kell viselkednünk.”

„Nekem három gyermekem van otthon, és természetesen tudatosan a biztonságra törekszem. De a gyerekek is mozognak, így egy bizonyos rizikó mindig megvan. Egy két-, öt- és hétévestől nem elvárható, hogy maszkot viseljenek. Természetesen a legtöbb időt családi körben töltjük, de a gyerekeket nem lehet a játékban hátráltatni. Mindent megteszünk, amit tudunk, de egy kis rizikó megmarad.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!