IMOLAGP

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

A Ferrari nagy reményekkel vágott neki az idei szezonnak, miután a teszten mutatott teljesítményük nagyon ígéretesnek tűnt: azóta azonban legjobb eredményük a 3. hely volt a dobogón, Bahreinben Charles Leclerc, Kínában pedig Vettel állhatott fel a pódiumra.

Mindeközben a Mercedes mindhárom futamon nyerni tudott, így az olaszok már 57 pontos lemaradásban állnak a tabella második helyén.

Vettel szerint óriási lehetőségek vannak az autóban, és alapvetően nincsenek nagy problémák vele, azonban egyelőre nem tudták kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

„Van egy nagyon gyors autónk, nincs semmi baj vele, de azt hiszem, még nem tudjuk kitenni az ablakba, hogy mit tud” – mondta Vettel, aki Kínában idei első dobogóját szerezte.

Nem vagyok teljesen elégedett ahhoz képest, ahogy kezdtünk. Nyilvánvalóan a három pálya, ahol eddig voltunk, nagyon különbözőek, és a körülmények is azok voltak. De azt hiszem, már látunk egy mintát, különösen versenytávon, és tudjuk, hogy mire van szükségünk, és mire van szükségem ahhoz, hogy kihozzuk az autóból a maximumot.

A német versenyző elmondta, folyamatosan a javuláson dolgoznak, így a következő néhány verseny kulcsfontosságú lesz abban, hogy eldöntsék, milyen irányba haladjanak tovább a fejlesztésekkel.

„Ez a néhány hét és a következő néhány hét is nagyon fontos lesz számunkra, hogy megértsük, milyen irányba haladjunk a következő hónapokban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!