Vettel: A lágy gumi egy kört bír az autónkon - F1VILÁG.HU

Vettel: A lágy gumi egy kört bír az autónkon

HIRDETÉS
Nehezen indult Sebastian Vettel számára a Forma-1 ünnepi, 70. évfordulós Nagydíja Silverstone-ban: a német versenyző csak a 14. legjobb idővel zárta a pénteki nyitónapot, habár úgy érezte, autója egy kicsit kezelhetőbb volt, mint legutóbb.
GP 70MO ANNIVERSARIO  F1/2020 -  VENERDÌ 07/08/2020    credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel már a múlt hétvégi Brit Nagydíjat is végigszenvedte, és úgy tűnik, a vesszőfutása tovább folytatódik Silverstone-ban: amellett, hogy lassú volt, és jócskán elmaradt csapattársától, Charles Leclerc-től, a technika is kibabrált vele.

A második szabadedzés végén autója motorhiba miatt megállt a pályán. A pontos okok még nem ismertek, az erőforrást azonban hazaküldik Maranellóba.

A problémák ellenére Vettel a nap végén azt mondta, bár az eredmények ezt nem mutatják, talán sikerült javítani egy kicsit az SF1000-es versenygépen.

„Kipróbáltunk ma néhány megoldást az autón, ami alapvetően jobbnak is tűnt, még ha nem is vagyunk túlzottan versenyképesek” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Meg kell néznünk a gyűjtött adatokat, és meg kell határoznunk, melyek azok a területek, melyeken fejlődnünk kell.”

Vettel azt mondja, a Pirelli lágy keverékével sokat küszködött pénteken.

„A lágy gumi a mi autónkon egy körig bírja, utána elég bonyolulttá válik a helyzet. Próbáljuk megspórolni a kemény keveréket a futamra, habár meg kell várnunk, hogyan alakul az időmérő, mielőtt a stratégiáról döntünk. Vannak kulcsfontosságú területek, melyeken javítanunk kell. Ám remélhetőleg kisebb módosításokkal valamivel versenyképesebbek lehetünk.”

A második edzésen történt műszaki hibával kapcsolatban a német hozzátette: „Ami a motort illeti, a leállása hirtelen történt. Még ki kell derítenünk, mi történt, habár ez beletelik pár napba, mivel a motornak előbb meg kell érkeznie Maranellóba, hogy ott kielemezzék.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!