Vettel a Leclerc/Verstappen-incidensről: Ez nem óvoda!

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, a sportág irányítói jobban tennék, ha végre hagynák versenyezni őket ahelyett, hogy minden egyes megmozdulásukat árgus szemekkel figyelik.

A német versenyzőt a Kanadai Nagydíjon a győzelemtől fosztották meg, miután a versenybírók szerint kicsúszását követően veszélyes módon tért vissza a pályára Lewis Hamilton elé.

A hétvégi Osztrák Nagydíjon aztán csapattársa, Charles Leclerc került a figyelem középpontjába, miután Max Verstappen egy rendkívül agresszív manőverrel utasította maga mögé.

Hirdetés
 

Bár Leclerc szerint az előzés nem volt tiszta, a stewardok végül versenybalesetnek minősítették az incidenst – mintegy háromórás tanácskozás után.

Még a döntés előtt Vettelt is megkérdezték a történtekről, ő azonban kifakadt, mert elmondása szerint nem a zöld asztalnál kellene eldőlnie a győzelemnek.

„Nem vagyok oda azért, hogy az efféle dolgokról egy székben ücsörögve döntsenek bizonyos emberek” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Mi, versenyzők tudjuk a legjobban megítélni a dolgokat az autóban ülve. Elvégre nem egy Óvoda-kupa ez… Felnőtt emberek vagyunk – vannak idősebbek, és vannak fiatalabbak. De békén kellene hagyni minket…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!