Vettel: A Leclerckel való párharc jó a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Vettel: A Leclerckel való párharc jó a Ferrarinak

HIRDETÉS
A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, semmi problémája sincs azzal, hogy Charles Leclerc személyében egy igazán gyors és tehetséges fiatal versenyzőt kapott csapattársnak a 2019-es idényre.
Charles Leclerc, Ferrari Sebastian Vettel

Leclerc Kimi Räikkönen helyét vette át a patinás olasz csapatnál, aki már a szezon első szakaszában igyekezett borsot törni Vettel orra alá, és hamar világossá vált, a monacóival bizony számolni kell idén.

Sokak szerint Leclerc érkezése nem tett jót Vettelnek: a korábbi F1-es bajnok, Jacques Villeneuve szerint például a Ferrari jobban tette volna, ha megtartja Räikkönent, Vettelt ugyanis egész egyszerűen kizökkentették a versenyzőcserével.

Maga a négyszeres világbajnok azt mondja, semmi problémája nincs Leclerckel, és leszögezte azt is, Räikkönen csapattársaként sem volt könnyű dolga.

„Hogy őszinte legyek, nem mondanám, hogy a múltban könnyebb dolgom volt a csapattársaimmal” – mondta a négyszeres világbajnok. „Nem gondolom úgy, hogy Kimi lassú volt. Természetesen különbözőek: különböző személyiségek és versenyzők, eltérő a stílusuk.”

„Hamar világossá vált, hogy Charles nagyon tehetséges és nagyon gyors. Viszont a csapat szempontjából az egy remek dolog, ha két olyan versenyzője van, aki a határokat feszegeti az autóval, kitolja azokat, és segít a megoldások keresésében.”

A korábbi Forma-1-es pilóta, Gerhard Berger viszont azt mondja, teljesen világos, hogy Vettel nem érzi most kényelmesen magát, ez pedig rányomja a bélyegét teljesítményére.

„Vettelnek muszáj otthon éreznie magát, nyugodt légkörre van szüksége” – idézi az egykori Ferrari-pilótát a Gazzetta dello Sport.

„Jelenleg küszködik, és nem tud 110 százalékot nyújtani. És már ez volt a helyzet akkor is, amikor [Daniel] Ricciardo volt a csapattársa a Red Bullnál.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!