Vettel a leggyorsabb a Kínai Nagydíj nyitóedzésén - F1VILÁG.HU

Vettel a leggyorsabb a Kínai Nagydíj nyitóedzésén

HIRDETÉS
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki nyitóedzésén. A 2. pozícióban Lewis Hamilton, a 3. helyen Charles Leclerc zárt.
Fotó: Scuderia Ferrari

Habár a két héttel ezelőtti Bahreini Nagydíj végül a Mercedes kettős győzelmét hozta, a szahíri teljesítményt látva a Ferrari favoritként vághatott neki a 2019-es szezon harmadik versenyhétvégéjének.

A rivális csapatok hetek óta azt találgatják, hogyan tudtak az olaszok ilyen pazar teljesítményt kisajtolni autójukból – mindeközben pedig attól tartottak, az egyenesekkel teletűzdelt sanghaji pálya is a Ferrari malmára hajtja majd a vizet.

A Scuderia számára jól is indult a hétvége: a magyar idő szerint péntek hajnalban megtartott első edzésen Sebastian Vettel volt a leggyorsabb. A német versenyző 1 perc 33,911 másodperces idővel végzett az élen, 2 tizedmásodperccel megelőzve a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltont.

A 3. helyen Charles Leclerc zárt a másik Ferrarival, és úgy tűnik, a két topcsapat csatájába ezen a hétvégén a Red Bull is megpróbál majd beleszólni. Max Verstappen ugyanis a 4. helyen zárt, ő 3 tizeddel volt gyorsabb a másik Mercedest terelgető Valtteri Bottasnál.

Fotó: Red Bull Racing

A 6. pozícióban Daniel Ricciardo végzett a Renault-val, őt Pierre Gasly (Red Bull), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Lance Stroll (Racing Point) és Romain Grosjean (Haas) követte a top 10-ben.

A bahreini remeklés után nem villogott eddig a McLaren: Lando Norris csak a 13. legjobb időt futotta a nyitóedzésen, Carlos Sainz pedig csak 16. lett. De Kimi Räikkönen számára is döcögősen indult a hétvége, ő az Alfa Romeo autójával csak a 15. helyen zárt.

Az Alfa számára nem alakultak jól a dolgok az első edzésen: Antonio Giovinazzi mindössze 2 kört tudott megtenni műszaki hiba miatt.

Fotó: Williams

A Williams vesszőfutása úgy tűnik, Sanghajban is folytatódik: a brit istálló versenyzői jelentős lemaradással végeztek a 18. és 19. helyeken.

A Forma-1-es Kínai Nagydíj programja magyar idő szerint 8 órakor folytatódik a második edzéssel. 

Hirdetés

Az 1. szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!