Friss hírek

Vettel: A verseny előtt is tudtuk, hogy kört kapunk a Mercedestől

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy gondolja, a Magyar Nagydíj reális képet mutat arról, hogy a Ferrari jelenleg hol áll a Forma-1-es mezőny többi tagjához képest.

A Ferrari pilótái, Sebastian Vettel és Charles Leclerc a Magyar Nagydíj hétvégéjén elmondták, úgy érzik, autójuk valamivel jobban teljesít a Hungaroringen, mint az elmúlt hétvégéken, Ausztriában. 

A futamot követően ezt Vettel megerősítette, és elmondta, nagyjából ez az az eredmény, amire képesek most – bár volt néhány momentum a versenyen, amikor jobb döntéseket is hozhattak volna. 

„Most visszatértünk a normál kerékvágásba. Az első osztrák verseny kivétel volt” – nyilatkozta Vettel a Magyar Nagydíj versenyét követően.

„A második osztrák verseny gyakorlatilag nem volt [mivel a Ferrarik a rajtnál összeütköztek – a szerk.], és most itt vagyunk. Ez a mai nap mutatja, hogy most éppen hol tudunk célba érni. Ötödikként vagy hatodikként, de valószínűleg jobb helyen nem” – folytatta Vettel, aki az ötödik helyet Alex Albonnal szemben veszítette el a verseny 67. körében.  

Hamilton jóval a mezőnytől elszakadva teljesítette a versenytávot, előnye akkora volt, hogy a hatodik és hetedik helyeken célba érő Ferrarikat is lekörözte. 

„Számunkra a verseny előtt is világos volt, hogy leköröz majd minket. Nem a mai nap óta tudjuk, hogy a Mercedes egy másik kategóriában versenyez.”

Vettel első kiállásakor sokat veszített a bokszban, azonban elmondta, a csapat egyszerűen nem tudta őt hamarabb kiengedni: „Nem volt hiba. Nem arról van szó, hogy valami félrement volna. Egyszerűen sok autó volt bent, és ez extrán sok időbe került nekünk.”

„De reagálhattunk volna valamivel gyorsabban. Talán volt ott még egy lyuk, hogy kiengedjenek. Vagy jöhettem volna egy körrel korábban” – fogalmazta meg a kritikát Vettel. 

A német úgy gondolja, ahol még jobban teljesíthettek volna, az a második kiálláshoz kapcsolódik – szerinte túl korán hívták ki, ezért a verseny végén nem tudott küzdeni Alex Albonnal, aki elvette tőle az ötödik helyet. 

„Kicsit jobban szerettem volna védekezni Alexszel szemben. De most ez az [a teljesítmény], ami számunkra elérhető.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!