Vettel a második tesztnapon is a leggyorsabb volt - F1VILÁG.HU

Vettel a második tesztnapon is a leggyorsabb volt

HIRDETÉS

Sebastian Vettel elsőségével zárult a Forma-1-es csapatok második barcelonai tesztnapja. A német versenyző a tavalyi pole-időt megdöntve utasította maga mögé a másodikként végző Daniel Ricciardót.


Sebastian Vettel elsőségével zárult a Forma-1-es csapatok második barcelonai tesztnapja. A német versenyző a tavalyi pole-időt megdöntve utasította maga mögé a másodikként végző Daniel Ricciardót.

Vettel ma tovább folytatta a Ferrari SF16-H nevű modelljének tesztelését, délelőtt pedig élt is a Pirelli ultralágy abroncsai által kínált lehetőséggel: 1 perc 22,810 másodperces idejével jelentősen megdöntötte Nico Rosberg tavalyi, pole pozíciót érő idejét, ezzel pedig az élen zárta a második napot.

A Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője összesen 126 kört tett meg – igaz, néhány perccel a tesztnap vége előtt egyelőre ismeretlen okok miatt autója megállt a pályán.

A második legjobb időt Daniel Ricciardo érte el a Red Bull-lal, hátránya azonban jelentősnek mondható, 7 tizedmásodperc lett korábbi csapattársához képest.

Megbízhatónak és gyorsnak is mutatkozott ma a Force India is: a silverstone-i istálló VJM09-es modelljét nyüstölő Sergio Pérez a harmadik helyen végzett kedden, és összesen 101 kört tett meg a katalán ringen. Legjobb idejét a Pirelli szuperlágy gumijait használva érte el.

Nem meglepő módon ma is a Mercedes volt a legszorgalmasabb. A német istállót ezúttal Nico Rosberg képviselte, ő egymaga 172-szer ment körbe a barcelonai pályán, és 2 másodperces hátránnyal végül negyedik lett. Ő a közepes keverékű abroncsokkal érte el mai legjobbját.

A Haas csapatát ma Esteban Gutiérrez képviselte, ő a kiválónak mondható hatodik helyen zárt, és 79 kört tett meg az újonc istálló első F1-es versenygépével. Mögötte Valtteri Bottas és a manoros Pascal Wehrlein végzett.

Fernando Alonso ma először próbálhatta ki a McLaren MP4-31-esét, és eredményes napot zárt – legalábbis ami a megtett köröket illeti. A spanyol 119 körig meg sem állt, ám bő 3 másodperces hátránnyal csak kilencedik lett Jolyon Palmert és Max Verstappent megelőzve.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!