Vettel a McLaren és a Ferrari előtt Jerezben - F1VILÁG.HU

Vettel a McLaren és a Ferrari előtt Jerezben

HIRDETÉS

A Toro Rosso német versenyzője, Sebastian Vettel nyitott az élen az e heti tesztek első napján Jerezben, ahol a csapatok egy része már a 2009-es idényre készült. A második a McLaren tesztelője, Gary Paffett lett, akit Badoer követett a Ferrarival a harmadik helyen.

A Toro Rosso német versenyzője, Sebastian Vettel nyitott az élen az e heti tesztek első napján Jerezben, ahol a csapatok egy része már a 2009-es idényre készült. A második a McLaren tesztelője, Gary Paffett lett, akit Badoer követett a Ferrarival a harmadik helyen.

Vettel 1:19.844-es idejével több, mint három tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak az őt követő Gary Paffettnél, aki a McLaren felkészülésében segédkezett.

A harmadik pozícióban a Ferrari tesztelője, Luca Badoer végzett. Az olasz versenyző a slick gumikon és a 2009-es idényre tervezett aerodinamikai csomagon dolgozott.

“Minden tervezett munkát elvégeznünk” – mondta Badoer. “A reggeli tréninget azzal töltöttük, hogy kiértékeljük és megértsük, mi történhetett múlt vasárnap Hockenheimben. Rengeteg adatot begyűjtöttünk, és a munkát tovább folytatjuk a következő napokban, mikor további újításokat fogunk kipróbálni.”

A legtöbb csapat tesztversenyzőjével érkezett a négynapos tesztprogramra, amely az utolsó tesztelési lehetőség a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjat követő nyári szünet előtt.

A Williams tesztelője, Niko Hulkenberg a negyedik lett a Red Bull Racing színeiben futó Sebastien Buemi és a Renault harmadik embere, Romain Grosjean előtt.

Jarno Trulli szintén a slick gumikon, illetve a jövő évre tervezett aerodinamikai csomagon dolgozott a Toyotával. Az olasz versenyző elégedett volt az elvégzett munkával, és elmondása szerint holnaptól már a következő futamra, a Magyar Nagydíjra koncentrál.

A nap legvitatottabb esete kétségkívül a BMW Sauber istállóhoz fűződik, ugyanis a német-svájci alakulat egyik szerelőjét áramütés ért, mikor hozzányúlt a KERS rendszerrel felszerelt versenygép karosszériájához.

Klien mindössze három bemelegítő kört teljesített a nap folyamán, és az eset után már nem is tért vissza a pályára. A BMW ideiglenesen leállította a KERS tesztelését, amíg ki nem derítik, mi okozhatta a balesetet, melyben a szerelő szerencsére nem sérült meg.

Teszteredmények, Jerez, 1. nap:

Hirdetés

 1.  Vettel        Toro Rosso-Ferrari   (B)  1:19.844   94
 2.  Paffett       McLaren-Mercedes     (B)  1:20.179   80
 3.  Badoer        Ferrari              (B)  1:20.697   69
 4.  Hulkenberg    Williams-Toyota      (B)  1:20.953   58
 5.  Buemi         Red Bull-Renault     (B)  1:20.997  110
 6.  Grosjean      Renault              (B)  1:21.223   71
 7.  Trulli        Toyota               (B)  1:21.459   96
 8.  Wurz          Honda                (B)  1:21.596   84
 9.  Klien         BMW-Sauber           (B)  idő nélkül  3

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!